Adina Vălean

Europarlamentarul PNL Adina Vălean a primit marți, cu unanimitate de voturi, aviz pozitiv din partea Comisiei pentru Afaceri Juridice (Comisia JURI) a Parlamentului European pentru ocuparea funcției de comisar pentru Transporturi. UPDATE: Adina Vălean a primit marți aviz favorabil și din partea comisiilor reunite pentru Afaceri Europene din Parlamentul României.

Europarlamentarul Daniel Buda, membru al comisiei, a explicat că, după evaluarea dosarului Adinei Vălean, fără ca ea să fie audiată, avizul pozitiv a fost adoptat de 21 de voturi din 21, potrivit Mediafax.

La fel, a primit aviz pozitiv cu unanimitate de voturi și propunerea Ungariei pentru funcția de comisar european, Oliver Várhelyi.

În țară, Adina Vălean este audiată, marţi, în comisiile reunite pentru afaceri europene ale Camerei Deputaților și Senatului. Eurodeputatul PNL a vorbit în ședința din Parlamentul României despre necesitatea reducerii numărului de decese în accidentele rutiere din România.

Vălean a mai subliniat și importanța includerii autostrăzii Comarnic-Brașov în rețeaua TEN-T, pentru a evita întârzierile.

Adina Vălean, propusă comisar european pentru Transporturi de către Guvernul României, va fi audiată în comisiile de specialitate ale Parlamentului European pe 14 noiembrie, între orele 13.00 și 16.00.

Votul în Parlamentul European pentru cei trei comisari europeni propuși de România, Ungaria și Franța și a Executivului UE propus de președintele-ales Ursula von der Leyen va avea loc într-o sesiune plenară programată pe 27 noiembrie, potrivit unui comunicat de presă al Parlametului European.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here