O adolescentă însărcinată în luna a cincea, din judeţul Suceava, a fost bătută cu biciul de bărbatul cu care se află într-o relație, iar scena a fost filmată. Polițiştii s-au autosesizat în acest caz şi au deschis un dosar penal pentru violenţă în familie, loviri şi alte violenţe, dar şi pentru act sexual cu un minor. Concubinul a fost arestat preventiv. Tânărul de 19 ani va sta în următoarele 30 de zile după gratii.

Se pare că filmarea a fost făcută chiar de mama victimei, care nu a intervenit în scandal. Fata de 15 ani este agresată cu biciul, fără să se poată apăra, iar apoi este aşezată în genunchi. Bărbatul continuă apoi să o lovească cu pumnii.

Tânărul de 19 ani, din Horodnic de Sus, județul Suceava, filmat când își lovește cu biciul iubita în vârstă de 15 ani, însărcinată, a fost reținut și acuzat de violență în familie și act sexual cu un minor, chiar dacă fata și mama ei au negat incidentul și au declarat că totul a fost o glumă, relatează Mediafax.

„Urmare a activităților desfășurate în cursul acestei zile în speța privind minora de 15 ani însărcinată care a fost agresata de concubinul de 19 ani, în ciuda încercărilor acesteia și a mamei sale de a-l exonera de răspundere pe agresor, la ora 21:00 (sâmbătă – n.r.) polițiștii au dispus reținerea pentru 24 de ore a bărbatului pentru violență în familie și act sexual cu un minor”, au transmis reprezentanții Poliției Suceava.

Polițiștii și procurorii vor cere arestarea preventivă a tânărului.

„Ei (victima și agresorul – n.r.) susțin că filmarea ar fi din data de 15 ianuarie 2020, că ar fi fost făcută în joacă și că este o răzbunare a fostului concubin al mamei minorei”, a spus Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al Poliției Suceava.

Polițiștii au contactat și reprezentanții Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului pentru a demara o anchetă socială.

Nici fata şi nici mama, care locuiesc în casa agresorului, nu au vrut să depună plângere împotriva acestuia.

Incidentul s-a petrecut în localitatea Horodnic de Sus. Polițiştii s-au autosesizat în acest caz şi au deschis un dosar penal pentru violenţă în familie, loviri şi alte violenţe, dar şi pentru act sexual cu un minor.

Direcţia pentru Protecţia Copilului a anunţat, de asemenea, că luni va trimite o echipă de asistenţi sociali în localitate în încercarea de a o convinge pe fată să se mute într-un centru de asistenţă maternală.

Acest caz atrage atenția asupra mai multor fenomene din România. Suntem țara cu cele mai multe mame minore din Europa. În plus, femeile se tem să depună plângeri împotriva celor care le abuzează, în lipsa unor legi mai aspre. O lege care ar putea salva multe femei aflate în această situație și care prevede introducerea brățărilor electronice de supraveghere așteaptă de trei ani votul parlamentarilor.

Promiscuitatea, lipsa de educaţie, moralitatea scăzută, toate duc la scene parcă aduse din Evul Mediu. Întreaga societate ar trebui să ia atitudine când are cunoştinţă de astfel de situaţii. Aici avem o formă a sindromului Stockholm. Fata refuza să declare poliţiei că a fost bătută, maltratată. Mama pactiza cu agresorul. De teamă că cine ştie ce se întâmplă. Aici trebuie comunităţii, celor cu astfel de probleme, că se pot adresa autorităţilor”, a explicat la Digi24 Dan Antonescu, specialist criminolog.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here