Adrian Chesnoiu: Nu mi-am dorit altceva decât să fac bine agriculturii; adevărul va ieşi la iveală

Adrian Chesnoiu, care s-a retras din funcţia de ministru al Agriculturii după o anchetă a DNA într-un dosar de abuz în serviciu, a declarat că nu a dorit altceva decât să facă bine agriculturii din România şi s-a arătat convins că, la finalul cercetării procurorilor, adevărul va ieşi la iveală, notează Agerpres.

„Eu am preluat postul de ministru al Agriculturii cu foarte mare responsabilitate şi nu mi-am dorit să fac altceva decât bine agriculturii din România, bine fermierilor români şi până la urmă bine cetăţenilor care depind de rezultatele din agricultură. Cred că în mandatul acesta scurt, de 6 luni de zile, am reuşit să fac o parte din lucrurile acestea bune şi e cumva meritul echipei pe care am avut-o la Ministerul Agriculturii, pentru că am reuşit într-un timp foarte scurt să facem lucruri care stagnau de foarte multă vreme. Evident că suspiciunile de azi nu vizează activitatea aceasta legată de politicile agricole şi de activitatea din agricultură, ci anumite lucruri administrative”, a declarat Chesnoiu la Camera Deputaţilor, unde a participat la şedinţa Comisiei juridice, care a decis, luni, să dea un raport favorabil ridicării imunităţii acestuia.

El se declară convins că, la finalul anchetei, ”adevărul va ieşi la iveală”.

”Eu nu sunt adeptul unei justiţii televizate”, a spus Adrian Chesnoiu.

Pe 23 iunie, procurorul general a transmis Camerei Deputaţilor referatul DNA pentru exercitarea prerogativei de a cere urmărirea penală faţă de Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii.

„Sesizarea are în vedere cercetările pentru săvârşirea, în exercitarea funcţiei de ministru, a infracţiunilor de instigare (sub forma participaţiei improprii) la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru altul de foloase necuvenite (…) şi de abuz în serviciu (…) dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (…)”, se precizează în referat.

Totodată, procurorul general a transmis şi dosarul în original.

Ulterior, Adrian Chesnoiu a anunţat că se retrage din funcţia de ministru şi se autosuspendă din Partidul Social Democrat. De asemenea, el le-a cerut deputaţilor să voteze pentru ridicarea imunităţii parlamentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here