Adrian Sârbu a vândut ziarul Gândul împreună cu alte titluri din cadrul Mediafax Group, anunță Profit.ro

Potrivit sursei citate, cumpărătorul este Radu Ioan Budeanu, fondatorul Ciao! și al Cancan, care a preluat mărcile Gândul, Descoperă, CSID, Apropo TV și Go4IT, inclusiv echipamentele și angajații.

Sârbu ar fi acceptat,la sfârșitul săptămânii trecute, oferta indicativă formulată de Radu Budeanu, iar banii obținuți din tranzacție ar urma să fie virați către ING Bank, creditor al grupului Mediafax.

Adrian Sârbu a preluat Gândul în 2006, când cotidianul era condus de Cristian Tudor Popescu.

Mediafax Group, care mai include Ziarul Financiar și Gândul (agenția de presă Mediafax fiind considerată o entitate separată), se află în insolvență din 2015, în principal din cauza datoriilor către stat de circa 60 milioane lei.  Pe acest fond și derulând un plan de reorganizare, Adrian Sârbu a început să vândă active și să oferteze alte bunuri. Astfel, în primăvara acestui an, Sârbu a cedat și mărcile Prosport și Promotor, tranzacția fiind derulată prin intermediul firmei Web Editing Development, editorul publicației Cancan.

Sârbu a cumpărat publicația de sport, principalul concurent pentru Gazeta Sporturilor, la finele anului 2007, de la Ringier, într-o tranzacție indicată atunci la circa 6 milioane euro. Ringier cumpărase anterior Prosport tot de la Adrian Sârbu, în 2003, când publicația avea ca redactori echipa condusă de Cătălin Tolontan, trecut ulterior, cu întreaga echipă, la concurenta Gazeta Sporturilor. Recent, Gazeta a fost cumpărată de Ringier, tranzacția fiind indicată neoficial la circa 2 milioane euro. Astăzi, Prosport este disponibilă doar online, ediția print fiind oprită în 2013.

Foto: Adrian Sarbu se prezinta la comisia SRI, in Bucuresti, miercuri, 1 noiembrie 2017. Inquam Photos / Octav Ganea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here