adrian streinu cercel
Foto: universul.net

Managerul Institutului „Matei Balș” din Capitală, Adrian Streinu Cercel, a afirmat, miercuri seara, că circa 20% dintre românii care au intrat în țară în ultima perioadă „au scăpat de izolare și de carantină”, relatează Mediafax

Medicul estimează că primul val al epidemiei de coronavirus va avea loc după Paște.

„Cel puțin 20% au scăpat de izolare și carantină. Dintr-un milion. Aceste persoane, dacă sunt infectate, ele vor transmite. Dacă vor transmite la copii și la tineret, nu e nicio problemă”, a spus Adrian Streinu Cercel.

Managerul de la „Matei Balș” a subliniat, însă, că dacă infecția cu coronavirus va fi transmisă bătrânilor, atunci situația va fi mai gravă.

De aceea bătrânii tebuie protejați. Dacă își prețuiesc părinții și bunicii (…) să nu se îmbrățișeze, să nu se pupe. În două luni de zile nu se întâmplă nimic dacă există un mesaj impersonal”, a spus Streinu Cercel.

Conform sursei citate, primul vârf al epidemiei de coronavirus va fi în preajma sărbătorilor pascale.

Primul vârf al epidemiei de coronavirus va fi după Paște. Avem două valuri care vor fi foarte active. Primul după Paștele catolic, al doilea după Paștele ortodox. Se adună familia la masă. Acest lucru fiind cunoscut, calculele sunt ușor de estimat. Dacă punem alături de această întrunire familială un interval de 7-8 zile, cât este incubația medie, vom avea vârfuri de apariție a incidenței îmbolnăvirilor. Ne așteptăm să apară îmbolnăvirile. Vor fi cu un potențial sever”, a spus sursa menționată, la Antena 3.

Cea mai recentă raportare oficială anunța 260 de cazuri de COVID -19, pe teritoriul României. Dintre cei 260 de cetățeni care au contactat virusul, 19 sunt declarați vindecați și au fost externați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here