Măsură radicală în Italia: Toate școlile și universitățile, închise două săptămâni pentru a opri răspândirea coronavirusului

Autoritățile guvernamentale italiene au decis miercuri închiderea tuturor școlilor și universităților timp de două săptămâni, relatează cotidianul Corriere della Sera.

Guvernul a luat această măsură pentru a stopa răspândirea coronavirsului.

Numărul deceselor provocate în Italia de epidemia de coronavirus a crescut cu 27 în ultimele 24 de ore, ajungând la 79, a comunicat Agenţia de protecţie civilă.

În acelaşi timp, au fost recenzate 2.502 cazuri de contaminare, faţă de 2.036 consemnate luni, ceea ce înseamnă o creştere cu 22%.

Potrivit lui Angelo Borelli, şeful agenţiei, 160 dintre pacienţi s-au însănătoşit complet. În prezent, 1.263 de pacienţi sunt spitalizaţi, dintre care 166 se află la terapie intensivă.

Aproape 1.000 dintre cazurile de contaminare confirmate prezintă simptome uşoare sau sunt asimptomatice.

Majoritatea cazurilor rămân concentrate în nordul ţării, cu 1.520 în Lombardia, 420 în Emilia-Romagna şi 307 în Veneto. Cu excepţia regiunii Valle d’Aosta din nord-vest, toate celelalte au raportat cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Măsuri de carantină, nu vaccin

Epidemia de coronavirus va fi stopată prin măsuri de carantină în regiunile cele mai afectate, nu datorită unui vaccin, care va fi disponibil probabil prea târziu, a precizat pentru AFP profesorul Massimo Galli, a cărui echipă de cercetători a izolat o versiune italiană a virusului, informează Agerpres, care citează AFP.

„Sperăm cu toţii ca un vaccin să fie disponibil cât mai curând”, a explicat, într-un interviu acordat AFP-TV, Massimo Galli, conducătorul departamentului de boli infecţioase de la Spitalul Sacco din Milano (nordul Italiei).

Toţi epidemiologii şi virusologii care cunosc problematica ştiu că pe parcursul dezvoltării unui vaccin „nu ştim ce obstacole vom întâlni”.

„Aş fi foarte fericit dacă s-ar confirma că vaccinul ar putea fi gata până în aprilie”, a spus acesta, pe un ton mai degrabă sceptic.

Din perspectiva profesorului, cel mai probabil ”această epidemie va fi stopată nu datorită unui vaccin, care în niciun caz nu va fi disponibil atât de devreme pentru a o opri, ci graţie măsurilor de carantină pe care le luăm, măsurilor de limitare a circulaţiei virusului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here