Aeroporturile din Iran şi-au anulat zborurile până luni dimineaţă

Mai multe aeroporturi iraniene, printre care şi Imam Khomeini International din Teheran, au anulat zborurile până luni dimineaţa, a anunţat duminică presa de stat iraniană, în contextul în care tensiunile s-au amplificat în Orientul Mijlociu ca urmare a atacului iranian asupra Israelului din cursul nopţii, relatează Reuters.

Iranul a lansat zeci de drone şi rachete asupra Israelului în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, ca răspuns la bombardarea de către Israel a consulatului său din Siria la 1 aprilie, ceea ce stârneşte temeri privind o posibilă ripostă israeliană împotriva Teheranului, potrivit News.ro.

„Toate zborurile de pe aeroportul internaţional Imam Khomeini din Teheran au fost anulate până la ora 6 dimineaţa (05.30, ora României), în urma unui anunţ al Organizaţiei Aviaţiei Civile din Iran”, a declarat directorul aeroportului.

Zborurile interne de pe aeroportul Mehrabad din Teheran şi de pe aeroporturile din Shiraz, Isfahan, Bushehr, Kerman, Ilam şi Sanandaj au fost, de asemenea, anulate până luni dimineaţă, potrivit Companiei iraniene de Aeroporturi şi Navigaţie Aeriană, întrucât spaţiul aerian din vestul ţării rămâne interzis zborurilor.

Marile companii aeriene din Orientul Mijlociu au anunţat anularea unora dintre zborurile lor, fiind în acelaşi timp nevoite să le redirecţioneze pe altele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here