AFP: Cel puţin opt morţi, inclusiv doi copii, şi 18 răniţi în sudul Ucrainei. Rușii au atacat cu 36 de drone și rachete

Sursa: X

Cel puţin opt persoane au fost ucise, inclusiv doi copii, iar alte 18 au fost rănite în atacuri ruse, în noaptea de joi spre vineri, în regiunea Dnipropetrovsk, în sudul Ucrainei, anunţă ministrul ucrainean de Interne Igor Klîmenko, relatează AFP, citată de News.ro.

În districtul Sînelnîkove, ”peste zece case au fost avariate”, iar ”şase persoane au fost ucise, inclusiv copii în vârstă de şase şi opt ani”, anunţă pe Telegram Igor Klîmenko.

În oraşul Dnipro, capitala regiunii, două persoane au fost ucise, iar alte 16 au fost rănite, anunţă el.

”Un imobil de cinci etaje este în flăcări la Dnipro. El este parţial distrus. Ar putea să fie oameni sub dărâmături”, anunţă pe Telegrm gubvernatorul regiunii, Serghii Lîsak.

Rusia a tras 36 de rachete şi drone în Ucraina în noaptea de joi spre vineri, anunţă armata ucraineană.

GARĂ FEROVIARĂ AVARIATĂ

În districtul Sînelnîkivski, la sud-est de Dnipro, o femeie a fost ucisă, iar alte două persoane, inclusiv o adolescentă în vârstă de 14 ani, au fost rănite, anunţă pe Telegram Mîkola Lukaşuk, fără să ofere detalii.

La Krivoi Rog, la vest de Dnipro, trei persoane – doi bărbaţi şi o femeie – au fost rănite într-un atac vizând o infrastructură din oraş, a anunţat pe Telegram şeful Administraţiei Militare locale, Oleksandr Vilkul.

”Operaţiuni de salvare sunt în curs în Dnipro după atacul rus”, anunţă pe Telegram preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

El îndeamnă comunitatea internaţională să acţioneze.

”Mai multe etaje ale unui imobil rezidenţiale obişnuit au fost distruse, iar gara feroviară a fost avariată”, precizează Volodimir Zelenski.

În Rusia, guvernatorul regiunii Belgorod, Viaceslav Gladkov, anunţă că 25 de proiectile au fost doborâte în timp ce se îndreptau către oraşul situat în apropiere de frontiera ucraineană.

Niciun rănit nu a fost semnalat, anunţă pe Telegram Viaceslav Gladkov însă multe clădiri au fost avariate, au avut loc incendii şi au fost sparte geamuri.

Războiul în imagini – Zilele 783-785

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here