Agenția de presă kuweitiană, piratată. A circulat o informație falsă despre „retragerea imediată” a forțelor americane din Kuweit

Vedere aeriană deasupra bazei de la Arifjan. Foto: Wikipedia

Guvernul kuweitian a dezminţit miercuri informaţii referitoare la o retragere a forţelor americane şi a anunţat că agenţia de presă Kuna, care tocmai difuzase informaţia, a fost piratată, relatează agenția Reuters, citată de News.ro.

Agenţia oficială kuweitiană de presă tocmai anunţase, citând Ministerul Apărării, că a primit o scrisoare de la Comandamentul Militar american din baza de la Arifjan în care se anunţa „retragerea imediată” a tuturor forţelor americane în termen de trei zile.

Acest anunţ este „fals”, iar agenţia Kuna a fost piratată, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter Tarek al-Muzarem, şeful serviciului de comuncare al Guvernului.

Ministrul kuweitian al Apărării Ahmed Mansour al-Ahmad al-Sabah declara pentru Kuna că a primit o scrisoare de la Comandamentul Militar american de la baza Arifjan în care era anunţat de „retragerea imediată” a tuturor forţelor americane în trei zile.

„Primirea unei scrisori cu acest conţinut de la Camp Arifjan este neaşteptată şi comunicăm cu Departamentul american al Apărării pentru a obţine mai multe detalii şi informaţii”, declara el.

Camp Arifjan, o bază situată la sud de oraşul Kuweit, este folosită în desfăşurarea forţelor americane în Irak, atât de Forţele terestre (US Air Force), cât şi de Forţele aeriene (US Air Force) şi Marina americane.

1 COMENTARIU

  1. @ Dan Ofrim
    citat din articol:
    „Camp Arifjan, o bază situată la sud de oraşul Kuweit, este folosită în desfăşurarea forţelor americane în Irak, atât de Forţele terestre (US Air Force), cât şi de Forţele aeriene (US Air Force) şi Marina americane.”
    Fortele Terestre – US Army (in loc de US Air force)
    Marina americana nu poate stationa pe uscat. Traducerea corecta ar fi: (sub)unitati ale Infanteriei Marine

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here