China, mai sigură ca Spania: Echipa Wuhan Zall se întoarce acasă de teama coronavirusului

Sursa: Pexels

Wuhan Zall, echipă chineză de fotbal din oraşul în care a izbucnit actuala pandemie de coronavirus şi care a rămas în Andaluzia începând din 29 ianuarie, a decis să se întoarcă în China sâmbătă, ca urmare a situaţiei cu care se confruntă Spania din cauza evoluţiei Covid-19, a explicat antrenorul său, spaniolul Jose Gonzalez, citat de agenţia EFE, preluată de Agerpres.

„Problema este acum aici (în Spania), în China ea a fost practic eradicată”, a declarat Gonzalez. Acesta a precizat că Wuhan Zall nu a revenit până acum în China din cauza situaţiei epidemiei şi a amânării campionatului Chinei, însă acum fotbaliştii chinezi au decis să se întoarcă acasă din cauza actualei situaţii din Spania.

Echipa chineză, compusă din 27 de fotbalişti, a ajuns la sfârşitul lunii ianuarie pe aeroportul Malaga-Costa del Sol pentru a începe un cantonament în localitatea Sotogrande (Cadiz) fără a prezenta, potrivit guvernului andaluz, niciun simptom al coronavirusului.

Amânarea startului primei ligi chineze, ca urmare a crizei de sănătate provocată de Covid-19 a dus la prelungirea şederii în Andaluzia, în mai multe rânduri, întoarcerea echipei Wuhan Zall în China fiind amânată din cauza temerilor legate de epidemie.

China a anunţat însă, joi, că vârful epidemiei de coronavirus a fost depăşit, după cum a raportat un purtător de cuvânt al Comisiei naţionale de sănătate de la Beijing, în cursul unei conferinţe de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here