Airbus va plăti miliarde de euro să scape de un proces uriaș de corupție

Airbus va plăti amenzi de miliarde de dolari după ce a fost de acord, în principiu, să rezolve în afara tribunalului un proces de corupție care durează de trei ani. Autoritățile din Franța, Marea Britanie și SUA au acuzat gigantul european de corupție și dare de mită. Deoarece a ajuns la o înțelegere să încheie procesul în afara tribunalului, înainte de anunțarea unei sentințe, Airbus nu va fi găsită vinovată pentru corupție.

Astfel, compania va putea să participe în continuare la licitații pentru contracte publice în SUA și UE. O sentință de corupție ar fi pus Airbus în imposibilitatea de a intra în cursă pentru contracte extrem de profitabile, atât civile cât și militare, a scris Reuters.

Gigantul european a fost investigat de autoritățile din Franța și Mare Britanie pentru corupție în legătură cu mai multe contracte vechi de mai bine de 10 ani privind vânzarea de avioane. De asemenea, SUA a suspectat firma că a încălcat legislația privind exporturile.

Airbus nu a vrut să comenteze câți bani va scoate din buzunar ca să scape de procese, spunând că înțelegerea trebuie încă să fie aprobată de tribunale. Dar presa a spus că suma ar fi între 3 și 5 miliarde de euro, mai mult decât 735 de milioane de euro plătite de Rolls-Royce să scape de propriile acuzații de corupție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here