Alegeri în Italia, rezultat exit-poll: Partidul post-fascist al Giorgiei Meloni, pe primul loc cu 45-49%

Coaliţia condusă de Giorgia Meloni, lidera formaţiunii Fratelli d’Italia (post-fascist), şi din care mai fac parte Liga, formaţiunea de extremă dreapta a lui Matteo Salvini, şi Forza Italia, formaţiunea conservatoare a lui Silvio Berlusconi, ar urma să câștige alegerile legislative din Italia cu 41-45% din voturi, suficiente pentru o majoritate parlamentară, arată primele exit-poll-uri anunțate după încheierea votului.

Un exit-poll realizat pentru televiziunea de stat RAI arată că blocul format din aceste partide conservatoare va obține între 41% și 45% din voturile alegătorilor, suficient pentru a garanta controlul în ambele camere ale parlamentului.

Exit poll-ul realizat de Rai prezintă primele procente după închiderea urnelor: Alianța de centru dreapta, cea care cuprinde partidele de extremă are lui Salvini și Meloni, ar fi câștigat între 45% și 49%. Alianța de Centru Stânga ar fi obținut între 25,5% și 29,5%.

Mișcarea 5 Stele ar fi obținut între 13,5% și 17,5%, iar Acțiunea Italia Viva între 6,5% și 8,5%

Legea electorală din Italia favorizează grupurile politice care reușesc să încheie pacte înainte de scrutin, atribuindu-le un număr mult mai mare de locuri în parlament în comparație cu numărul de voturi obținut.

Rezultatele finale ale alegerilor legislative sunt așteptate în cursul dimineții de luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here