Alegeri în SUA: Marile posturi TV americane insistă ca Biden şi Trump să participe la dezbateri televizate

Cele cinci principale posturi de televiziune din SUA pregătesc o scrisoare comună prin care le vor solicita preşedintelui american în funcţie, democratul Joe Biden, şi virtualului său contracandidat republican Donald Trump să participe la dezbateri televizate, în contextul speculaţiilor conform cărora în acest an electoral cei doi aspiranţi la preşedinţia SUA nu vor ajunge la un acord asupra unor astfel de confruntări faţă în faţă, relatează miercuri agenţia EFE.

„Le solicităm potenţialilor candidaţi prezidenţiali să se angajeze public pentru a participa la dezbateri înaintea alegerilor”, acestea fiind o tradiţie în toate ciclurile electorale americane începând din anul 1976, menţionează cele cinci posturi, respectiv CNN, ABC, NBC, CBS şi Fox News, în schiţa scrisorii citate de The New York Times, potrivit Agerpres.

Democratul Biden, în vârstă de 81 de ani, nu a respins ideea de a se confrunta din nou cu Trump în faţa camerelor de luat vederi, la fel cum a făcut de două ori înaintea alegerilor din anul 2020.

De partea sa, Trump, în vârstă de 77 de ani, care a refuzat anul acesta să participe la dezbaterile din primarele republicane, a spus că este dispus să dezbată cu Biden „oricând, oriunde”.

Cele cinci posturi subliniază în text că „nimic nu poate substitui dezbaterea candidaţilor, în faţa cetăţenilor, cu viziunile lor asupra viitorului naţiunii”, deşi interesul alegătorilor pentru asemenea dezbateri a scăzut.

În 2020, a doua confruntare televizată Trump-Biden a avut o audienţă de 63 de milioane de persoane, cu 10 milioane mai puţine faţă de prima, şi cu 8,6 milioane sub audienţa dezbaterii finale dintre Trump şi contracandidata sa democrată Hillary Clinton în 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here