Alegeri la Deveselu: Fiul primarului mort de Covid candidează din partea PNL împotriva viceprimarului PSD

Șase candidați s-au lansat în cursa pentru funcția de primar al comunei Deveselu, în cadrul alegerilor anticipate organizate după ce, la alegerile la termen, locuitorii comunei l-au votat pe primarul în funcție care murise între timp de Covid-19.

Printre candidați se numără și fiul fostului primar decedat, Iulian Aliman, care candidează din partea PNL. Tatăl său, Ion Aliman, a fost primar PSD.

Până în acest moment, au fost depuse șase candidaturi: Nicolae Dobre (PSD), Iulian Aliman (PNL), Luminița Cepan (USR PLUS) Gabriel Braniște (AUR), Marius Sorin Ana (PMP), Dorel Gorcea (independent). Toate cele şase cereri de candidaturi au fost admise, iar perioada de depunere a candidaturilor se va încheia la finalul zilei de luni, relatează Agerpres.

În comuna Deveselu vor avea loc alegeri parţiale pentru funcţia de primar în data de 27 iunie, după ce în septembrie 2020 alegătorii din localitate l-au votat pe Ion Aliman, care decedase cu câteva zile înainte de scrutin. Primarul decedat al comunei Deveselu, Ion Aliman, a fost votat de 63,9% dintre alegătorii prezenţi la urne, adică de 1.057 de persoane.

Fiul primarului decedat, Iulian Aliman, va candida pentru funcția deținută de tatăl său, însă din partea PNL și se va confrunta inclusiv cu viceprimarul Nicolae Dobre, de la PSD, un apropiat al tatălui său.

Din septembrie şi până în prezent, atribuţiile primarului sunt îndeplinite de către viceprimar.

În comuna Desevelu sunt 2.598 de alegători şi trei secţii de votare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here