Rezultate alegeri prezidențiale 2019. Dan Barna a câștigat în China și Rusia. Viorica Dăncilă, zero voturi în Cuba

Foto: Inquam Photos/ George Călin

Votul istoric din Diaspora continuă să ofere surprize, mai ales dacă ne uităm la cum au votat românii din diverse țări de pe glob.

De exemplu, Dan Barna a fost favoritul celor care au votat în China, unde a luat 138 de voturi, în timp ce Klaus Iohannis a luat doar 101 iar Viorica Dăncilă, 14. Tot Dan Barna a fost pe primul loc în preferințele românilor care au votat în Rusia, cu 70 de voturi. Klaus Iohannis a adunat 67 de voturi iar Viorica Dăncilă, 23.

Liderul USR a mai câștigat și în Arabia Saudită, cu 62 de voturi, față de cele 39 ale lui Klaus Iohannis. Viorica Dăncilă a fost votată de doar patru români din această țară.

Klaus Iohannis a câștigat în Coreea de Nord, unde a luat 2 dintre cele 7 voturi exprimate la secția din Phenian. Restul de sufragii s-au împărțit la Dan Barna, Viorica Dăncilă, Theodor Paleologu, Bogdan Stanoevici și Viorel Cataramă.

În Cuba comunistă, Viorica Dăncilă nu a lat niciun vot. Românii de aici l-au preferat pe Klaus Iohannis, 16 voturi, Dan Barna, 13 voturi și Theodor Paleologu, 3 voturi.

Klaus Iohannis a obținut o victorie categorică și în Zimbabwe, 5 din 7 voturi. Celelalte două au mers la Dan Barna și la Viorica Dăncilă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here