Ludovic Orban: Nu vreau ca dosarul 10 August să aibă soarta dosarelor Mineriadei și Revoluției

Dosarul 10 August urmează să fie desecretizat și mai fi făcut public astăzi, cel mai probabil, a anunțat premierul Ludovic Orban la Digi24. Liderul liberal a spus că este una promisiunile făcute de PNL încă de dinainte ca guvernul să fie votat.

„Sunt 800 și ceva de persoane care au depus sesizări în care au spus cu subiect și predicat ce au pățit, ce vătămări. Ce trenează atâta? Nici până astăzi nu știm cine a tras la Revoluție. Dosarul Revoluției nici până astăzi nu e finalizat. Nici până astăzi nu știm în dosarul Mineriadei, nu este soluționat în condițiile în care și acolo au murit oameni, au fost stâlciți în bătaie, au fost desfigurați. 10 august nu vreau să aibă aceeași soartă. Trebuie să se afle adevărul, responsabilitățile și mai ales cei care luat deciziile” a spus Ludovic Orban. 

Ludovic Orban a spus că vor fi trași la răspundere șefii care au dat ordinele, nu neapărat jandarmii de rând care au intervenit. 


„Toate lucrurile astea trebuie cunoscute. Povestea asta cu secretizarea e nefirească pentru o democrație, mai ales că a fost vorba de o asemenea încălcare grosolană a drepturilor, integrității fizice, sănătății a mii și mii de oameni care au demonstrat pașnic și care nu au făcut nimic care să determine reacția în forță a forțelor de ordine. (…) N-o să-i acuzăm pe jandarmii care au primit ordin să acționeze în felul în care au acționat. Dar cei care au dat ordine, cei care au planificat, cei care au dus efectivele de jandarmi, nu au fost cei din București, ce li s-a spus jandarmilor în noaptea în care au stat. Toate lucrurile astea trebuie aflate și cercetarea trebuie să meargă înainte” a mai afirmat premierul României. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here