Alertă la DSP Iaşi, după ce un preot şi un profesor au fost confirmaţi cu coronavirus. Cei doi au mers pe la oameni cu molifta

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a declanşat o anchetă epidemiologică în localitatea Târgu Frumos, după ce preotul şi dascălul unei biserici pe rit vechi au fost confirmaţi cu coronavirus, după ce, săptămâna trecută, cei doi au mers cu molifta la casele credincioşilor, transmite News.ro.

Preotul şi dascălul bisericii din comunitatea ruşilor lipoveni din localitatea Târgu Frumos sunt internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, după ce au fost confirmaţi cu noul coronavirus.

În cursul săptămânii trecute, cei doi au umblat cu molifta prin localitate, comunitatea ruşilor lipoveni din Târgu Frumos numărând peste 700 de persoane.

Preotul confirmat pozitiv a spus că se simte bine şi că nu are niciun simptom. Cel mai probabil, el ar fi contactat virusul chiar de la dascălul bisericii.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică din Iaşi, Marius Voicescu, a declarat că a fost declanşată o anchetă epidemiologică în acest caz, urmând a fi stabilite persoanele care au intrat în contact cu cei doi slujitori ai bisericii. Acestea vor fi testate şi izolate la domiciliu.

Până marţi, în judeţul Iaşi au fost confirmate 119 cazuri de coronavirus, surse medicale precizând că patru dintre acestea sunt din localitatea Târgu Frumos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here