Doi doljeni întorşi din Italia, căutaţi cu poliţia de teama coronavirusului. Oamenii au fost găsiţi „la o vodcă”

Doi localnici din comuna Sadova, județul Dolj, întorşi duminică dimineaţa din Italia, au fost căutaţi cu poliţia pentru a fi controlaţi dacă au coronavirus, relatează Mediafax. Autorităţile au fost alertate de un apel la 112.

Potrivit primarului comunei Sadova, cei doi cetăţeni au intrat în România duminică, pe la un punct de trecere a frontierei din vestul ţării. Ei au venit cu o maşină personală pentru a aduce ceva acasă şi intenţionau să se întoarcă în Italia zilele următoare.

Eugen Safta, primarul comunei Sadova, a explicat pentru Mediafax că un alt cetăţean din localitate a sunat la 112 şi a alertat autorităţile despre sosirea celor doi.

Oamenii au fost găsiţi în scurt timp, „la o vodcă”.

„Cei doi sunt de etnie romă. Anunţul la 112 şi toată tevatura asta a fost făcută de un cetăţean tot de etnie romă. Probabil este o râcă între ei. În loc să anunţe medicul de la permanenţă, pentru că avem Centru Medical de Permanenţă, Poliţia, autorităţile locale, a sunat direct la 112 şi s-a produs această alertă care mie mi se pare puţin deplasată pentru că cunosc şi eu foarte multe persoane care locuiesc în Italia şi mi-au spus că nu sunt probleme în zona în care ei locuiesc. Cei doi se simt foarte bine, n-au niciun fel de problemă.Şi eu am vorbit cu ei. Oamenii erau la o vodcă, să v-o spun pe-a dreaptă, şi mâine îi vede din nou domnul doctor”, a declarat Eugen Safta.

Medicul din localitate spune că nu este niciun motiv de îngrijorare din pricina celor doi cetăţeni. Aceştia n-au fost în zona de carantină din Italia şi spun că sunt sănătoşi, dar vor fi monitorizaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here