Alertă OMS pentru Europa: „Va deveni mai greu. În octombrie și noiembrie va crește mortalitatea”

Europa trebuie să se pregătească pentru creșterea numărului zilnic de decese provocate de COVID-19 în lunile octombrie și noiembrie, a avertizat Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

„Va deveni mai greu. În octombrie, noiembrie, va crește mortalitatea”, a declarat Hans Kluge, directorul biroului european al OMS, potrivit Euronews.

Multe țări din Europa au înăsprit recent restricțiile, în timp ce numărul cazurilor noi de Covid este în creștere, dar cel de decese a rămas stabil.

Sâmbătă, Franța a înregistrat mai mult de 10.000 de cazuri noi pentru prima dată de la începutul pandemiei. Duminică, cancelarul austriac, Sebastian Kurz, a avertizat că țara lui se află în pragul unui al doilea val și le-a cerut oamenilor să poarte mască, iar în Anglia au fost introduse luni reguli mai dure, inclusiv interzicerea adunărilor cu mai mult de șase persoane, atât la evenimente private cât și la cele publice.

„Este un moment în care țările nu vor să audă aceste vești și înțeleg”, a adăugat Kluge. El a mai spus că dorește să transmită „mesajul pozitiv” că pandemia „se va termina într-un moment sau altul”, dar a subliniat că un vaccin ar putea să nu fie glonțul de argint, așa cum mulți speră.

„Am auzit tot timpul asta: «Vaccinul va fi sfârșitul pandemiei». Desigur că nu!”, a mai spus șeful OMS pentru Europa.

„Nu știm nici măcar dacă vaccinul va ajuta toate grupurile de populație. Avem câteva semnale că nu va fi așa”, a mai declarat Hans Kluge.

Cele 55 de țări incluse în regiunea OMS Europa se întâlnesc practic luni și marți pentru a discuta despre evoluția pandemiei și a pandemiei

2 COMENTARII

  1. Oare Organizatia kriminala a nesanatatii mai e luată de cineva in seama in afara de câteva țări care sunt in linia 5-a. Romania e binenteles moț. Nu vedeți aibă vorbesc și alta fac. Stai sa se adeverească spusele chinezoaicei despre virus, și să vezi procese ca la Nurnberg. Sa vezi etiopianul cum da din casa când îl vor încolți americanii. Sa o vad pe Merkel cu pempersul pe gura cum guitaie. Vineee vremea facturilor. Rafils și Arafat unde va ascundeți??

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here