Alexandru Muraru, despre întâlnirea cu refugiați din Ucraina: Am fost impresionat de poveștile acestor oameni greu încercați de un război nejustificat și barbar

Refugiații din Ucraina continuă să vină în România, chiar dacă numărul lor nu mai este la fel de mare ca în ultimele luni. Astfel, la Centrul de Asistență Umanitară și Socială pentru Refugiați de la Iași, unde se află cazați 70 de ucraineni, în urmă cu două nopți au ajuns alți 11.

Deputatul PNL Alexandru Muraru a făcut o vizită la centrul pentru refugiați, pentru a vedea în ce condiții sunt cazați aceștia.

Am vizitat Centrul de Asistență Umanitară și Socială pentru Refugiați CTR Nicolina, care funcționează din 24 martie 2022 la Iași, cu program non stop, urmare a unui parteneriat formal între Primăria Muncipiului Iași și FONSS – Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale.

Aici sunt, în prezent, 70 de refugiați cazați,oferind asistență și servicii pentru alte o mie de persoane cazate în Iași. 
Numai în urmă cu două nopți au ajuns 11 refugiați ucraineni din Odessa”, a relatat deputatul.
Potrivit acestuia, capacitatea maximă este de 200 de locuri în camere..
Am fost impresionat de poveștile acestor oameni, greu încercați de un război nejustificat și barbar. 
Aici, la centrul din Nicolina sunt primiți în condiții foarte bune, spațiul fiind dotat cu locuri de joacă pentru copii, săli de clasă, dormitoare, săli de mese, chiar și un magazin. 
De asemenea, există servicii de asistență psihologică, de socializare, translatori care ajută refugiații să se adapteze cât mai rapid”, a mai spus Alexandru Muraru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here