Aliaţii opozantului Navalnîi revendică victorii simbolice în alegerile regionale din Rusia

Serghei Boiko / Facebook

Aliaţii lui Aleksei Navalnîi au obţinut duminică victorii simbolice în două oraşe siberiene vizitate de principalul adversar de la Kremlin în timpul campaniei pentru alegerile regionale din Rusia, înainte de a fi spitalizat pentru o presupusă otrăvire, transmite Agerpres, care citează AFP.

La Novosibirsk, al treilea oraş ca mărime din Rusia, echipa lui Navalnîi a revendicat victoria lui Serghei Boiko, candidat aflat în fruntea unei coaliţii în cursa pentru alegerea membrilor consiliului municipal care a înfruntat reprezentanţi ai partidului de guvernământ, candidatură sprijinită de organizaţia principalului opozant rus, Aleksei Navalnîi.

La Tomsk, un alt oraş siberian, opoziţia a revendicat câştigarea a două locuri în consiliul municipal, dintre care unul de către Ksenia Fadeeva, o candidată în vârstă de 28 de ani, directoare a biroului local de campanie al organizaţiei lui Navalnîi.

În opinia aliaţilor lui Aleksei Navalnîi, o victorie la Tomsk ar avea o conotaţie simbolică pentru opoziţia din Rusia deoarece în acest oraş a fost otrăvit opozantul rus.

Rezultatele oficiale în aceste două oraşe urmează să fie date publicităţii luni.

Cetăţenii ruşi au fost chemaţi duminică la urne în 41 din cele 85 de regiuni ale ţării pentru a alege guvernatori, membri ai consiliilor regionale şi municipale, precum şi patru deputaţi pentru parlamentul naţional.

Chiar dacă partidul preşedintelui Vladimir Putin a scăzut în popularitate din cauza contextului economic şi social dificil, a acuzaţiilor de corupţie şi a reformei nepopulare a pensiilor, este de aşteptat ca acesta să câştige majoritatea covârşitoare a locurilor puse în joc în aceste alegeri, notează AFP. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here