Alte șapte cazuri de infectare cu coronavirus, depistate la Şcoala 28 din Capitală

Sursa: Pixabay

Alte şapte persoane au fost confirmate cu coronavirus în cazul focarului de la Şcoala 28 din Sectorul 2 al Capitalei, unde a fost depistată noua tulpină britanică, a informat, luni, Ministerul Sănătăţii.

Potrivit ministerului, în cazul a patru din cele şapte persoane au fost trimise probe pentru secvenţiere în vederea depistării noii tulpini a SARS-CoV-2.

Duminică, Ministerul Sănătăţii a anunţat că Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a decis, în cazul Şcolii Gimnaziale nr. 28 din Sectorul 2, extinderea anchetei epidemiologice, fiind recoltate încă 11 probe.

În cadrul unităţii de învăţământ au fost confirmate cu infecţia SARS-CoV-2 patru persoane (un caz confirmat pe data de 14.01.2021 şi trei cazuri în data de 18.01.2021). Vineri, au fost testate la ‘Matei Balş’ zece persoane (cele patru confirmate şi şase contacţi direcţi ai acestora). Dintre cele zece persoane testate, un număr de nouă au fost pozitive la testul RT-PCR. Confirmarea se va face prin secvenţiere în următoarele zile„, se arăta într-un comunicat de presă al ministerului. 

Ministerul Sănătății a anunțat, sâmbătă seara, că nouă din 10 persoane testate – contacți ai unuia dintre pacienții depistați în cursul zilei de vineri cu noua tulpină SARS-CoV-2, varianta B.1.1.7 cu originea în Marea Britanie, au fost depistate pozitiv la testul RT-PCR. Pacientul respectiv lucrează la Școala nr.28 din Capitală.

Ulterior, DSP a decis să extindă ancheta epidemiologică și să recolteze probe de la alte 11 persoane.

Un nou caz de infecție cu tulpina din Marea Britanie a fost confirmat luni la Suceava, la un bărbat în vârstă de 39 de ani. În cazul său, DSP Suceava a realizat ancheta epidemiologică în urma careia au rezultat 4 contacti direcți care se afla în carantină, sub supraveghere.

1 COMENTARIU

  1. Ce e cu scoala asta din capitală??.
    Cum dracul toti de la scoala sunt pozitivi cu virusul din anglia??..Cine sunt,profesori,femeia de serviciu, instslatorul,…??…nenorociții ăștia nu vor să înceapă școală live !!..s-au obișnuit cu nemunca,…marș jigodiilor…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here