Aurelian Bădulescu
Foto: Inquam Photos/George Călin

Deputatul comunității evreiesti, Silviu Vexler, și ambasada Germaniei reactionează dur in urma postării lui Aurelian Bădulescu, apropiat al Gabrielei Firea, în care Klaus Iohannis este prezentat drept Hitler.

Reprezentanții ambasadei au distribuit pe pagina de Facebook mesajul deputatului Silviu Vexler, care a condamnat gestul lui Bădulescu.

Am observat cu revoltă montajul fotografic publicat de domnul Aurelian Bădulescu, consilier în cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti, în care domnul Klaus Iohannis apare în postura lui Adolf Hitler.

Nu pot să accept, indiferent de moment și context, actul nepermis și absurd de comparare a Președintelui României cu unul dintre cei mai mari criminali din istoria omenirii”, a scris Vexler.

Acesta a precizat că indiferent de opiniile pe care cineva le are despre activitatea presedintelui Romaniei sau a unui alt demnitar, „astfel de comparații sunt complet inacceptabile din partea oricui, mai ales din partea unei persoane care are statut public”.

În ceea ce mă privește, domnul Iohannis este exact opusul unui om care are convingeri specifice ideologiei naziste și/sau antisemite.

Subliniez sprijinul pe care domnia sa l-a acordat Comunităților Evreiești din România, supraviețuitorilor Holocaustului și luptei împotriva antisemitismului.

Repet ceea ce am mai spus deja: Oricât de dur este un conflict, chiar și într-o campanie electorală, există limite care nu pot fi depășite. Condamn cu toată fermitatea acest gest”, a încheiat Vexler.

Ambasada Germaniei a emis sâmbătă un scurt comunicat în care arată că se alătură declarației domnul deputat Silviu Vexler.

Sunt recunoscător reprezentantului Comunității evreiești, că subliniază din nou foarte clar cât de absolut inacceptabile sunt comparații de orice natură cu inițiatorul și făptuitorul uneia dintre cele mai mari crime din istoria omenirii. Datorăm memoriei celor care au suferit îngrozitor să respingem mereu cu tărie asemenea banalizări”, a spus ambasadorul Meier-Klodt.

Într-o postare pe Facebook, Badulescu face referire la iohannism – ”acea doctrină de distrugere a identității naționale și de renaștere a internaționalismului marxist” și publică o fotografie modificată a președintelui Iohannis pentru a-l face să semene cu Hitler.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here