Amenzi de peste 900.000 de lei, date de comisarii de la Protecţia Consumatorilor în Ploieşti şi Câmpina

Comisarii din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), care săptămâna aceasta au desfăşurat ample acţiuni de control în municipiile Ploieşti şi Câmpina din judeţul Prahova, au aplicat amenzi de peste 900.000 de lei, oprind de la comercializare peste 10.000 de produse neconforme. Acţiunile de control în regiunea Sud-Muntenia continuă, anunță News.ro.

Controalele în cele două mari oraşe ale judeţului Prahova s-au desfăşurat miercuri şi joi.

”În prima zi, comisarii CRPC Regiunea Sud Muntenia împreună cu Regiunea Bucureşti Ilfov au verificat 81 de operatori economici din cele două oraşe, 71 înregistrând abateri de la legislaţia în vigoare, în domeniu. În cazul a 10 operatori economici s-au înmânat invitaţii, urmând ca documentele de control să fie încheiate ulterior”, informează Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Regiunea Sud Muntenia, joi, într-o postare pe Facebook.
”Am găsit rugină în contact direct cu alimentele şi am întâlnit multă superficialitate şi diletantism. Se mănâncă, totuşi, bine şi te poţi caza în condiţii mai mult decât civilizate. Este păcat că, în comparaţie cu cei care îşi duc activitatea la un nivel superior, există totuşi abateri grave. Am fost nevoiţi să retragem de la comercializare produse neconforme. Dar cred că cel mai important este să retragem din raporturile cu consumatorii pe cei ce îşi bat joc de aceştia”, a declarat preşedintele ANPC, Horia Constantinescu.
În urma verificărilor, au fost date 126 de amenzi contravenţionale, în valoare de 929.000 de lei, 12 avertismente, s-a dispus oprirea temporară de la comercializare, până la remedierea deficienţelor, a peste 10.000 de produse neconforme, în valoare de peste 350.000 de lei, dar şi oprirea definitivă de la comercializare a unei cantităţi de produse alimentare neconforme, în valoare de peste 55.000 de lei. Pentru 17 unităţi s-a dispus oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor, iara pentru alte două a fost formulată propunerea de închidere a unităţii pentru o perioadă de până la 6 luni.
Comisarii de la Protecţia Consumatorului au găsit, printre altele, un microbuz de transport persoane a cărui uşă din spate era legată cu sârmă, dar şi scaune vechi, noroi şi mâzgă în mijloacele de transport în comun. Echipele de control au descoperit, de asemenea, alimente expirate, ustensile ruginite folosite la prepararea mâncării, vitrine insalubre, cântare neverificate metrologic, dar şi, într-un loc de joacă, un tobogan cu margine tăioasă în zona de coborâre şi lanţuri ruginite la leagăne.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here