Americanii cred că Rusia ar fi recuperat resturi de la drona doborâtă în Marea Neagră

SUA consideră că Rusia a recuperat câteva resturi de la drona de supraveghere americană doborâtă în Marea Neagră, a declarat pentru CNN un oficial american.

Acesta a spus că resturile recuperate ar fi bucăți de fibră de sticlă sau bucăți mici din drona MQ-9 Reaper.

CNN a relatat miercuri că Rusia a ajuns la locul unde drona de supraveghere americană a căzut în Marea Neagră, la aproximativ 70-80 de mile sud-vest de Crimeea.

Administrația Biden a minimizat, însă, importanța epavei dronei sau posibilitatea de a culege orice informații sensibile din rămășițele aeronavei.

Am făcut imposibil ca ei (rușii – n.r.) să poată culege informații din rămășițele acelei drone, indiferent de rămășițele care ar putea fi pe suprafața apei”, a declarat John Kirby, coordonatorul de comunicații strategice al Consiliului Național de Securitate, pentru CNN.

După coliziunea dintre drona americană și avioanele de luptă rusești de marți dimineață, operatorii de drone au luat măsuri pentru a șterge software-ul sensibil al dronei înainte de a cădea în Marea Neagră, potrivit oficialilor americani

Orice a mai rămas și care plutește sunt probabil elemente de control al zborului, așa ceva. Probabil nimic de valoare intrinsecă reală pentru ei în termeni de inginerie sau ceva de genul acesta”, a mai precizat Kirby.

Drona a aterizat în apă într-o zonă care ar putea avea aproape o milă adâncime, a declarat miercuri președintele general Mark Milley, într-o conferință de presă.

Aceasta este proprietatea SUA, dar o vom lăsa așa în acest moment. Probabil că nu sunt multe de recuperat, sincer”, a spus el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here