Amplă acțiune a Poliției în cartierele de romi din patru localități brașovene

Aproximativ 120 de polițiști au participat, marți, la o acțiune de amploare în municipiul Săcele și localitățile Teliu, Tărlungeni și Budila, care a avut ca scop atât verificarea respectării măsurilor prevăzute de ordonanțele militare, cât și combaterea criminalității sub toate formele ei și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, a informat Inspectoratul de Politie Județean (IPJ) Brașov.

Cele patru localități au comunități mari de romi, mulți dintre aceștia refuzând în această perioadă să respecte prevederile ordonanțelor de urgență.

La acțiunea de marți au participat polițiști din cadrul structurilor de investigații criminale, investigarea criminalității economice, ordine publică, rutieră, arme, explozivi și substanțe periculoase, criminalistică și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale de la IPJ Brașov, precum și din structurile centrale ale Inspectoratului General al Poliției Române.

Cu ocazia activităților desfășurate, polițiștii au constatat 3 infracțiuni, au legitimat peste 1.500 de persoane, au verificat aproximativ 1.100 autovehicule și au aplicat 69 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 120.000 lei. De asemenea, au fost retrase 8 certificate de înmatriculare, au fost confiscate și retrase de la comercializare mai multe cantități de produse, ca urmare a expirării valabilității. Polițiștii au procedat la verificarea respectării interdicțiilor impuse persoanelor aflate în izolare sau carantină, verificarea unităților comerciale, efectuând, de asemenea, controale pentru combaterea criminalității economice”, a precizat IPJ Brașov în comunicatul citat.

Acțiunea poliției a fost organizată după ce, conform unor informații publicate în mediul online, un echipaj de jandarmi, care avea ca misiune să verifice la Teliu respectarea restricțiilor impuse de ordonanțele militare, a fost atacat de mai mulți localnici cu bâte și răngi. În urma incidentului, petrecut luni seară, un jandarm ar fi fost rănit și o mașină a IJJ Brașov, vandalizată. Conducerea Brigăzii Mobile de Jandarmi Brașov, din care ar fi făcut parte respectivii jandarmi, a precizat că nu poate furniza informații deoarece cazul este instrumentat de parchet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here