Ana Birchall acuză tandemul Iordache-Bîzgan de tergiversarea adoptării confiscării extinse

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, o anunță pe reprezentanta deputaților neafiliați, Oana Bîzgal, că face jocurile PSD, alături de Florin Iordache, ministrul Justiției din perioada OUG 13.

În două postări pe Facebook de marți, Birchall arată cum a fost blocată discutarea unui proiect tergiversat de Parlament, cel al confiscării extinse a averilor, dar și „istoricul” colaborării dintre Bîzgan și PSD. „Am solicitat introducerea pe ordinea de zi a proiectului de lege privind extinderea domeniului de aplicare a confiscării extinse (PL-x nr. 537/2017), un proiect de lege care de mai bine de 2 ani de zile tot așteaptă să între pe ordinea de zi a plenului, Camera Deputaților fiind camera decizională. Sigur că este refuzată această solicitare. Iordache invocă că, mai nou, doamna Oana Bizgan reprezintă grupul deputaților neafiliați”, a scris Ana Birchal.

Potrivit acesteia, „doamna deputat nu a vorbit nici astăzi (ieri – n.r.) în plen (așa cum nu a vorbit, reprezentând grupul deputaților neafiliați, nici în sesiunea trecută), deși putea să intervină să susțină această solicitare dacă tot este reprezentant! Practic, astăzi doamna Bizgan și Iordache, au împiedicat supunerea la vot a solicitării mele privind suplimentarea ordinii de zi cu acest proiect de lege extrem de important privind confiscarea extinsă”.

Celelalte acuzații lansate de Ana Birchall:

  • „Ca sa vezi cum cad mastile!? Daca nu era mizeria de astazi prin care, practic, doamna deputat Bizgan si Iordache au blocat din nou introducerea pe ordinea de zi a proiectului de lege privind confiscarea extinsă a averilor ilegale, nu stiam ce „activitate” a avut doamna deputat Bizgan! Acum se explica bucuria pe care a avut-o Iordache cand a anuntat ca doamna deputat este reprezentanta grupului deputatilor neafiliati. O sa revin cu un text separat legat si de acest subiect pentru ca nu inteleg cum este regulamentar sa nu pot fi lasata sa vorbesc iar solicitarile mele sa nu fie luate in considerare desi eu NU am semnat pentru ca aceasta doamna sa imi fie „reprezentat”… din contra, am si spus ca nu ma reprezinta! Astept explicatiile publice la intrebarile adresate in postarea anterioara! Merita citit si dat share oameni buni, sa se stie adevarul!
    „Pe 12 septembrie 2017, Oana-Mioara Bîzgan-Gayral, în calitate de președinte al Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi din Camera Deputaților la acea vreme, a ajutat PSD în mod fraudulos să primească avize pozitive pe trei proiecte de lege: un proiect inițiat de Guvern, unul inițiat de Liviu Dragnea și unul inițiat de un alt deputat PSD. Oana Bîzgan, a convocat, pe 12 septembrie, o ședință fictivă a comisiei pe care o conduce la Camera Deputaților. A pus staff-ul să adune semnături din plenul Camerei de la membri ca și cum ar fi avut loc ședința, ședință care nu avea cvorum și figura anulată pe site. S-au dat 3 avize la niște legi propuse de PSD. Avize pe legi propuse de PSD! Deputatul Iulian Bulai, nu a fost de acord cu modul de lucru al Oanei Bîzgan și chiar a ridicat problema în interiorul partidului. Reacția Oanei Bîzgan, fără nicio mustrare de conștiință legată de ședința fictivă de comisie pe care a coordonat-o pentru a ajuta PSD, a fost de a-l insulta pe deputatul Iulian Bulai transmițându-i că e un bulangiu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here