ana birchall
Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Ana Birchall, fost ministru al Justiției, a reacționat tăios după ce Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a avizat negativ propunerea USR de desființare a Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), cunoscută și că Secția Specială (SS).

Birchall scrie, pe contul sau de Facebook, că CSM a sfidat majoritatea românilor prin decizia de azi.

Este inexplicabil felul în care plenul CSM a înțeles astăzi să sfideze solicitarea majorității românilor, opinia cvasi-unanimă a sistemului judiciar, recomandările tuturor organismelor internaționale, precum și reguli elementare de echitate și egalitate a cetățenilor în față legii, votând împotriva desființării SIIJ.

Toți cei care nu au votat pentru avizarea favorabilă practic au susținut menținerea SIIJ”, scrie ea pe rețeaua socială.

Birchall mai susține că în formă actuală SS este „o Cooperativă Nufărul de albire a magistraților certați cu legea sau corupți, inamicul curățirii magistraturii de personaje toxice care nu fac cinste statutului de magistrat„.

Birchall amintește de raportul de activitate al Secției pentru anul 2019: din 417 dosare, 415 au fost clasate.

Raportul de activitate pe anul 2019 este grăitor: 417 dosare lucrate, din care 415 clasate! Mă întreb dacă în spatele acestui vot nu stau temerile unora din consiliu față de consecințele posibil penale ale unora din acțiunile lor…

P.S. Înțeleg că au fost 3 buletine de vot. Votul care contează este cel dat pentru avizare pozitivă, cu sau fără observații! Restul sunt fente ieftine de imagine!”, se mai arată în postarea de pe Facebook.

CSM a avizat, joi, negativ proiectul de lege de desființare a Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. Discuțiile în acest caz au fost încordate în ședința CSM. A fost vorba de un scor strâns: 10 voturi pentru avizare negativă, 8 pentru pozitivă și 1 vot nul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here