ANAF scoate la licitație bunuri de aproape 9 milioane de lei ale fostului director al Poștei Române

ANAF va organiza în 17 iunie primele licitații pentru valorificarea a șase terenuri aflate sub sechestru, evaluate la peste 8,8 milioane de lei, ​în încercarea de a recupera din prejudiciile stabilite de instanțele penale, a anunțat preşedintele instituţiei, Lucian Ovidiu Heiuş.

Terenurile în cauzã au fost sechestrate într-un dosar penal de luare de mitã și complicitate la spãlarea banilor, vizându-l pe fostul director al Companiei Naționale Poșta Românã, Dan Mihai Toader, în baza unei decizii definitive pronunţate de instanţă.

„Pe lângã combaterea evaziunii fiscale și creșterea gradului de colectare voluntarã, ANAF își propune și sã recupereze sumele stabilite ca prejudiciu de cãtre instanțe în dosarele penale. În acest sens, prin Serviciul sãu de executãri silite cazuri speciale, ANAF organizeazã, pe 17 iunie, primele licitații privind valorificarea a șase bunuri imobile sechestrate, reprezentând terenuri evaluate la peste 8,8 milioane de lei”, a declarat șeful ANAF.

De la începutul anului, din valorificarea bunurilor sechestrate ca urmare a dosarelor penale, ANAF a reușit sã recupereze aproximativ 60 de milioane de lei, a mai spus șeful instituției, citat de Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here