Analiză News.ro: Cei 4 lideri PNL care pot schimba soarta Congresului

Foto: INQUAM-Octav Ganea

Filialele conduse de Ilie Bolojan (Bihor), Iulian Dumitrescu (Prahova), Dan Motreanu (Giurgiu) şi Bogdan Huţucă (Constanţa) se situează în primele 7 organizaţii PNL după numărul de delegaţi care vor vota la Congresul din septembrie, potrivit datelor obţinute de News.ro.

Cei patru lideri încă nu şi-au manifestat susţinerea clară nici pentru Ludovic Orban, nici pentru Florin Cîţu. Coalizarea celor patru în tabăra unuia dintre candidaţi ar tranşa soarta Congresului PNL. De altfel, Ilie Bolojan, Iulian Dumitrescu şi Dan Motreanu urmează să aibă o întâlnire decisivă zilele acestea pe tema viitorului PNL, susţin sursele citate.

Iulian Dumitrescu, liderul PNL Prahova, ar fi de partea preşedintelui PNL Ludovic Orban, mai ales după ce premierul Florin Cîţu l-a remaniat pe ministrul de Finanţe Alexandru Nazare, susţinut de organizaţia Prahova. Însă surse guvernamentale susţin că Iulian Dumitrescu ar putea trece de partea premierului Cîţu.

Top 10 organizaţii PNL după numărul de delegaţi la Congres:

1. Bihor – 198 de delegati (Ilie Bolojan)
2. Cluj – 183 (Emil Boc)
3. Prahova – 172 (Iulian Dumitrescu)
4. Sibiu – 155 (Raluca Turcan)
5. Iasi – 150 (Alexandru Muraru)
6. Giurgiu – 149 (Dan Motreanu)
7. Constanta – 147 (Bogdan Huţucă)
8. Alba 147 – (Mircea Hava)
9. Teleorman – 144 (Eugen Pârvulescu)
10. Ilfov – 143 (Humbert Thuma)

Datele cu privire la numărul delegaţilor încă nu au fost validate de conducerea PNL, însă diferenţele vor fi infime. Simularea prezentată de News.ro e făcută ţinând cont de criteriile impuse de partid pentru stabilirea numărului de delegaţi: 50% media scorului locale+parlamentare ca NUMĂR DE VOTURi şi 50% media scorului locale+parlamentare ca PROCENT.

3 COMENTARII

  1. Simplitatea raspunsului are in componenta si simplitatea motivelor ce tin de alegerea fiecaruia .A te pozitiona impotriva actualului premier poate fi daunator partidului .Privind in perspectivaanului 2024 – PNL va fi votat de cei aproape 20 de procente ce deja au facut-o in alegerile parlamentare .Cei care votanti PNL fiind , sau retras la votul parlamentar , cel putin 15 procente, nu se vor intoarce decit daca actualul premier cistiga alegerile generale din PNL.Presedintele natiunii se situeaza din postura de fost sef PNL si astazi chiar din postura de sef de stat (presedintele si premierul au fost impreuna la festivitatea militara )de partea premierului iar rectificarea bugetara si obtinerea banilor din PNNR nu poate fi refuzata de catre cei patru mai sus numiti .Una peste alta jocurile sunt deja facute .

  2. Se configureaza ideea unei candidaturi comune Motreanu -Bolojan ce se vrea unificatoare in partid si astfel premierul agreat de presedintele natiunii ramane in functie . Singurul ce pierde din acest posibil demers este actualul sef de partid .Daca Citu isi da acordul- PNL are in fata 4 ani de pace si poate revigora mai toate actiunile guvernamentale si paralamentare cu aplecare spre problemele de natura juridica ce sunt, parte din ele si cerinte ale Uniunii Europene .Sa vedem cum decurge treaba .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here