Andrei Soldatov: Beseda, șeful din FSB învinuit pentru eșecul din Ucraina, mutat în închisoare

Sursa: www.ouest-france.fr

Fostul șef al serviciului 5 din FSB, Serghei Beseda, care, potrivit datelor neoficiale, a fost plasat în arest la domiciliu la scurt timp după startul invaziei ruse din Ucraina, a fost transferat la centrul de arest preventiv Lefortovo, scrie MEDUZA, care citează în acest sens pe jurnalistul Andrei Soldatov, specializat în serviciile speciale rusești.

„Cazul său este tratat de Departamentul Principal de Investigații Militare al Comitetului de Investigații”, scrie jurnalistul.

Serviciul al V-lea al FSB (Serviciul de Informații Operative și Relații Internaționale) include Departamentul de Informații Operative care, după cum au scris Andrei Soldatov și Irina Borogan, îndeplinește funcții pe linia informațiilor externe și este, de asemenea, angajat în încercările de a menține sfera de influență a Rusiei statele ex-sovietice. Potrivit jurnaliștilor, el a fost responsabil pentru alimentarea președintelui rus, Vladimir Putin, cu informații despre evenimentele politice din Ucraina, în ajunul invaziei.

Soldatov a anunțat plasarea lui Beseda în arest la domiciliu pe 11 martie. Printre motive, sursele sale au numit delapidarea de fonduri alocate pentru munca subversivă și sub acoperire în Ucraina, precum și furnizarea deliberată de informații false cu privire la situația politică din Ucraina.

Intrarea Rusiei în incapacitate de plată este aproape inevitabilă – The Economist

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here