Premierul Ludovic Orban a făcut noi numiri și demiteri din Guvern în funcții cheie, deciziile fiind publicate în Monitorul Oficial. Printre cei demiși din Guvern se numără fiul fostului jurnalist Dumitru Tinu, Andrei Tinu. Acesta era președinte al Autorității Naționale pentru Cetățenie.

Începând cu data de 8 martie 2017, Andrei Tinu ocupa funcția de președinte cu rang de Secretar de Stat al Autorității Naționale pentru Cetățenie. Andrei este fiul jurnalistului Dumitru Tinu, fost director al cotidianului Adevărul și fost președinte al Clubului Român de Presă, și al Emiliei Iucinu.

Andrei Tinu este membru al Biroului Permanent al Organizației Sectorului 1 a Partidului Social Democrat și cadru didactic universitar. Andrei Tinu și-a început activitatea politică în 2006, când a fost ales liderul național al Mișcării Studențești România Mare, structură subordonată Partidului România Mare, din care a fost exclus la 25 ianuarie 2008.

Ulterior, Andrei (Iucinu) Tinu a devenit membru al Partidului Social Democrat, activând în cadrul organizației de tineret a partidului (TSD). A fost purtător de cuvânt al TSD, vicepreședinte al Organizației Județene Arad a Partidului Social Democrat (2009-2010), secretar executiv al TSD (2010-2013) și vicepreședinte al TSD între 19 octombrie 2013 și 12 decembrie 2015.

Tot astăzi, în Guvernul Orban au fost numiți în funcții următorii:

  • Președinte la Agenția pentru Agenda Digitală a României: Ioan-Sabin Sărmaș (consilier local PNL Cluj-Napoca)
  • Președinte la Autoritatea Națională pentru Cetățenie: Adriana-Elena Moța (fost consul la Catania)
  • Președinte la Administrația Fondului pentru Mediu: Mihail-Dan Dojana (avocat)
  • Secretar de stat la Cancelaria Prim-Ministrului: Negruț Clement (PMP)
  • Secretar de stat la Ministerul Dezvoltării: Florin Nicolae Creț (PMP)
  • Secretar de stat la Ministerul Finanțelor: Mironel Panțuroiu (ex-inspector ANAF)
  • Secretar de stat la Ministerul Culturii: Cosmin Marcovici (tenor)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here