Anglia amână ridicarea restricțiilor anti-Covid

Sursa: Pixabay

Majoritatea regulilor privind combaterea pandemiei de coronavirus vor rămâne în vigoare în Anglia pentru încă patru săptămâni începând cu 21 iunie, data la care inițial fusese planificată ridicarea lor, transmite BBC, citând surse guvernamentale de la Londra.

Potrivit sursei citate, anunțul oficial va fi făcut luni seară de către premierul Bois Johnson. Amânarea ridicării restricțiilor înseamnă că rămân pe loc limitările de capacitate pentru sporturi, pub-uri și cinematografe, iar cluburile de noapte vor rămâne închise.

Prelungirea cu patru săptămâni va fi supusă votului Camerei Comune în această lună și, anticipează BBC, ar putea declanșa dispute aprige în rândul conservatorilor.

Mai mulți experți au cerut amânarea redeschiderii pentru a permite vaccinarea mai multor persoane și administrarea celei de-a doua doze, pe fondul creșterii numărului de infecții cu varianta Delta de Sars-CoV-2.

Ministrul Sănătății, Edward Argar, a declarat pentru BBC Breakfast că nu poate confirma întârzierea înainte de anunțul premierului, dar că a existat o „creștere îngrijorătoare” a cazurilor cu varianta Delta, iar numărul spitalizărilor a început să creasc ușor.

Potrivit oficialului, cele mai multe cazuri grave au fost printre persoanele nevaccinate sau care primiseră o singură doză. La ratele actuale de vaccinare, în patru săptămâni vor putea fi administrate aproape 10 milioane de doze secune, pentru a crește protecția.

Şocul electric. Testul de turnesol de acum 100 de ani şi cum se poate ajunge la destinaţie pe urmele Tesla

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here