ANI | Șeful CJ Timiș, acuzat de conflict de interese, folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane şi fals în declaraţii

Sursa: Facebook

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, a infracţiunilor de conflict de interese, folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane şi fals în declaraţii, transmite Agerpres.

În legătură cu primele două infracţiuni – conflict de interese şi folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, ANI susţine, într-un comunicat de presă, că, în perioada în care Alin Nica exercita funcţia de primar al comunei Dudeştii Noi (mandatul 2016 – 2020), a participat la luarea unor decizii care au adus un folos patrimonial în valoare de 132.000 lei unei entităţi în al cărei consiliu deţinea calitatea de membru şi, totodată, a emis pentru aceasta o autorizaţie de construcţie.

Totodată, Nica a încheiat un contract civil, în baza căruia a fost remunerat cu suma de 6.900 lei, cu o societate comercială cu care Primăria Dudeştii Noi avea 15 contracte prin achiziţie directă.

În calitate de primar, el a încheiat şi un contract de arendă cu o întreprindere individuală, cu care avea un contract de arendare în calitate de persoană fizică.

De asemenea, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Alin Nica a infracţiunii de fals în declaraţii, întrucât în declaraţiile de interese depuse în anii 2021 şi 2022 a indicat deţinerea unei calităţi din care demisionase.

Totodată, Nica nu a menţionat în declaraţiile de avere depuse în anul 2020 venituri în cuantum de 4.636 lei obţinute în 2019 de la o întreprindere individuală.

Politica lui Orban dă „roade”: Ungurii trec graniţa în România ca să cumpere carburanți la prețuri mai mici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here