ANI sesizează Parchetul în cazul preşedintelui AEP care şi-a angajat cumnata în funcţia de consilier

Constantin Mituleţu-Buică. Foto: INQUAM/Octav Ganea

Agenţia Naţională de Integritate sesizează Parchetul în cazul preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente, Constantin Mituleţu Buică, pe care îl acuză de folosire a funcţiei pentru favorizarea cumnatei sale, transmite News.ro.

”Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către CONSTANTIN-FLORIN MITULEŢU BUICĂ a infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât, în exercitarea atribuţiilor de Preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente a emis,  aprobat şi semnat un număr de 9 acte materiale  prin care s-a obţinut un folos patrimonial pentru cumnata acestuia, care a fost încadrată  la Cabinetul Vicepreşedintelui Autorităţii Electorale Permanente pe funcţia de consilier”, a transmis luni ANI.

G4Media.ro a dezvăluit că un raport de evaluare al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) îl acuză pe Constantin Mituleţu-Buică, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP) de conflict de interese penal. Sesizarea a fost depusă de un fost director din AEP, demis chiar de Mituleţu Buică. Şeful AEP, omul care organizează alegerile în România, a declarat pentru G4Media că ”nu există nici un conflict de interese, nu voi demisiona”.

Cristian Petraru, fost şef al aparatului tehnic de la Biroul Electoral Central director în Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) până în 2019, a depus în august 2021 o sesizare la ANI în care indica faptul că preşedintele AEP ar fi numit-o într-o funcţie din instituţie pe cumnata sa, sora soţiei sale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here