Antrenorul Mircea Lucescu i-a îndemnat pe jucătorii de la Dinamo Kiev să urmeze exemplul armatei ucrainene

Foto: INQUAM/Sandor Manases

Antrenorul echipei de fotbal Dinamo Kiev, Mircea Lucescu, și-a motivat jucătorii cu un discurs puternic înaintea unor meciuri amicale caritabile pe care echipa sa le va susține, transmite zn.ua.

Dacă soldații ucraineni luptă eroic pe câmpul de luptă, atunci trebuie să o faceți pe terenul de fotbal! De dragul Ucrainei și al poporului ei! Vor lupta împotriva voastră ca și cum ar fi un meci oficial în Liga Campionilor „, l-a citat pe Lucescu site-ul oficial al echipei Dinamo Kiev.

Campionatul Ucrainei este întrerupt în continuare, după începerea invaziei militare a Rusiei. În același timp, jucătorilor străini ai echipei li s-a permis să suspende temporar contractele cu cluburile ucrainene și să joace pentru alte echipe.

Dinamo a primit permisiunea specială de la Ministerul Sporturilor pentru a le permite jucătorilor clubului să părăsească Ucraina în timpul legii marțiale.

Clubul de la Kiev a ajuns în România și va organiza în curând meciuri de caritate împotriva cluburilor europene.

Scopul acestor meciuri este de a informa comunitatea internațională despre războiul din Ucraina și de a strânge fonduri pentru a sprijini ucrainenii care au suferit de pe urma războiului cu agresorul rus.

Deja pe 12 aprilie va avea loc primul meci caritabil, în care Dinamo va juca împotriva Legia Varșovia.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here