Dealerii de autovehicule vor putea înmatricula direct mașinile vândute, în numele cumpărătorului

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ministrul de Interne anunță că toți dealerii de autovehicule vor putea înmatricula direct mașinile vândute, în numele cumpărătorului. Proprietarii de mașini vor putea face și ei radieri și alte operațiuni fără a mai fi nevoie de prezența la ghișeu.

Marcel Vela susține că MAI va încheia protocoale cu toți vânzătorii autorizați de mașini, astfel încât aceștia să facă înmatricularea unui autovehicul transmis noului proprietar prin simpla completare (on-line) a unui formular, scutindu-l pe acesta să mai treacă prin procedura înmatriculării la ghișeele poliției. 

Oficialul nu a precizat dacă va exista o procedură de înmatriculare în cazul vânzării autovehiculelor și între două persoane particulare, fără implicarea unui dealer auto. 

Totuși, în legătură cu debirocratizarea serviciilor pentru cetățeni, ministrul de Interne anunță că proprietarii de mașini vor putea face pe internet radierea acestuia și vor putea obține și alte acte, așa cum ar fi un duplicat după certificatul de înmatriculare, autorizația provizorie de circulație, fără a mai fi nevoie să vină la ghișeu. 

Pentru obținerea permisului auto, operațiune care generează acum cele mai multe cozi și aglomerații la ghișeele poliției, va fi în continuare nevoie de prezența fizică a solicitantului, dar ministrul de Interne a precizat că se vor deschide mai multe birouri la nivel județean, cu prioritate în județele (a dat exemplul Petroșani – Deva) în care este mai mare distanța dintre municipiul de reședință și diferitele orașe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here