Apologeții lui Putin dezvăluie planul sinistru legat de prizonierii americani din Rusia: Ei au pornit acest foc și trebuie să ardă în el!

„Atmosfera anti-americană din Rusia este de nedescris, iar acum americanii, care au avut ghinionul de a fi capturați de Rusia, sunt folosiți ca pioni în jocul crud al Kremlinului”, notează Julia Davis, specialist american în propaganda rusă. În analiza sa, ea citează, printre altele, declarații ale unor persoane strâns legate de președintele rus, afirmații făcute la televiziunea de stat în ultimele zile, informează The Daily Beast.

Americanii care au avut ghinionul de a ajunge în captivitate rusă sunt folosiți ca pioni în jocul crud al Kremlinului. Vedeta baschetului american Brittney Griner, reținută în Rusia pentru presupuse acuzații de droguri, precum și doi veterani americani capturați de trupele ruse în Ucraina, săptămâna trecută — Alexander Drueke și Andy Huynh — sunt descriși de presa de stat controlată de Kremlin drept monede de schimb în cruciada Rusiei împotriva Occidentului.

Brittney Griner
Brittney Griner

Pe măsură ce reținerea lui Griner a fost prelungită, Departamentul de Stat al SUA i-a reclasificat statutul în „deținută în mod greșit”, ceea ce înseamnă că situația ei a fost plasată sub supravegherea trimisului prezidențial special pentru afacerile ostaticilor. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, s-a împotrivit acestei desemnări, spunând pentru NBC News: „Ea a încălcat legea rusă, iar acum este urmărită penal. Nu este vorba să fie ostatic.”

În ciuda negărilor Kremlinului, mașina media rusă și-a schimbat tonul când vine vorba de Griner. Marți, gazda emisiunii TV ”60 Minutes”, finanțată de stat, Olga Skabeeva, a spus: „În acest moment, avem și un baschetbalist american prins cu droguri, așa că avem oarecum un fond de schimb.

În mai, fără a-și dezvălui sursa din Comisia de Supraveghere Publică pentru regiunea Moscovei, TASS a raportat că negocierile pentru a o schimba pe Griner cu traficantul de arme rus Viktor Bout avansează.

Kremlinul a fost de mult hotărât să elibereze anumiți ruși aflați în custodia SUA prin arestarea americanilor care ar putea fi ulterior schimbați. În iulie 2018, parlamentarul rus Leonid Kalashnikov a comentat la emisiunea ”60 de minute” despre arestarea spionului rus condamnat Maria Butina, sugerând: „Să arestăm un american aici și gata… Au arestat-o ​​pe Butina, să arestăm imediat niște <<amerikașka>> aici”. Aceeași idee a fost difuzată în mod repetat în diverse programe de televiziune din mass-media de stat rusă.

În timpul emisiunii ”60 de minute” de marți, membrul Dumei de Stat Aleksey Zhuravlyov a pronunțat în mod intenționat greșit numele de familie ale lui Drueke și Huynh, într-un mod care semăna cu expresii obscene. Descriind prizonierii de război americani capturați în Ucraina drept „americani proști”, Zhuravlyov a spus că nu-i poate păsa mai puțin de soarta lor: „Ar trebui fie lichidați, fie schimbați cu [Viktor] Bout. Trebuie să ne scoatem cetățenii din America. Slavă Domnului, avem astfel de oportunități.

 

Pe lângă faptul că a fost menționată ca pârghie pentru a extrage prizonierii ruși căutați din Statele Unite, Brittney Griner, de șapte ori All-Star WNBA, a primit o publicitate foarte limitată în presa de stat rusă. Ea personifică prejudecățile deseori expuse de portavocile televiziunii de stat a Kremlinului, inclusiv rasismul, homofobia și înclinațiile pronunțate anti-americane. De exemplu, secretarul de presă de la Casa Albă, Karine Jean-Pierre, este descrisă în mod obișnuit de propagandiștii de la televiziunea de stat ca fiind o „lesbiană cu pielea întunecată”, prezentatorul TV de stat Evgeny Popov prezicând că în câteva luni va fi înlocuită de o „albă, heterosexuală, de sex masculin”. Vladimir Solovyov, gazda unui popular program TV de stat ”Seara cu Vladimir Solovyov”, împreună cu oaspeții săi, se referă în mod obișnuit la Karine Jean-Pierre cu apelativul „Chunga-Changa”, o referire rasistă la un desen animat sovietic despre insulele locuite de oameni de culoare.

În timpul interviului de miercuri cu Maria Zakharova – purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei – Solovyov, îmbrăcat într-un hanorac roșu cu secera și ciocanul sovietic, s-a plâns : „Isteria occidentală nu se oprește nici măcar un moment. Lumea nu a văzut niciodată un nivel atât de nebun de rusofobie.” Zakharova a fost de acord și a adăugat: „Răul nu este atotputernic. Vor primi un răspuns dur în schimb. În trecut, am fost reținuți de corectitudinea diplomatică, dar acum răspundem în moduri care ne avantajează, în primul rând… În primul rând, ne vom gândi la propriii cetățeni… [occidentalii] sunt bolnavi , sunt infectați cu xenofobie, rasism și naționalism.”„Americanii și britanicii au pornit acest incendiu și trebuie să ardă în el. ”

Tensiunile au atins apogeul miercuri la emisiunea ”60 Minutes”, în timpul unei discuții despre un angajat diplomatic al atașatului naval american la Moscova, care ar fi făcut o fotografie cu simbolul „Z” al Rusiei, care reprezintă invazia Ucrainei, împreună cu un gest folosind degetul mijlocul extins. Invitat în emisiune, parlamentarul Dumei de Stat Aleksey Aleksandrovich Zhuravlyov s-a înfuriat: „Lasă-l pe acest câine să iasă încă o dată. O să-l găsim. Ieșiți din ambasadă, plecați. O să-ți explic personal, ticălosule, în ce fel de țară ești și cum ar trebui să tratezi aceste simboluri. Zhuravlyov a continuat: „Aceasta este o amenințare directă din partea mea, o amenințare directă… Aș putea scuipa pe imunitatea lui [diplomatică]”.

Punându-și speranțele în Trump și republicanii americani, parlamentarii ruși și experții de top și-au subliniat în mod repetat dorința de a-și vedea GOP-ul forțându-i pe democrați la mijlocul mandatului și pe Biden în timpul următoarelor alegeri prezidențiale. Apărând în ediția de miercuri a emisiunii „Seara cu Vladimir Solovyov ” (foto), participanții au prezentat o idee despre modul în care captivii americani ar putea juca un rol în înfrângerea democraților la alegerile intermediare.

Gazda Vladimir Solovyov a gândit cu voce tare: „Cum vor reacționa [SUA și Regatul Unit] dacă Republica [Poporului] Donețk condamnă la moarte toți mercenarii străini – americani și britanici – și îi execută?”. Politologul Dmitri Evstafiev a intervenit: „Și dacă se face cu o zi înainte de alegerile pentru Congres? Cred că ar fi foarte corect din punct de vedere politic… Dar, în realitate, nu este vorba doar de a împușca niște americani. Problema nu este să-i lași pe americani să scape de marele război european, ci să-i târîm în el. În fiecare zi, fiecare american trebuie să știe că alți 15 cenți sunt adăugați la prețul benzinei, deoarece Biden a intrat în război. Trebuie să ne intensificăm eforturile de a atrage americanii în el… America și Marea Britanie trebuie să fie incinerate în acest conflict.

Evstafiev a subliniat sumbru: „Americanii și britanicii au pornit acest incendiu și trebuie să ardă în el”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here