Aproximativ un milion de doze de vaccin AstraZeneca vor fi distruse

Aproximativ un million de doze de vaccine AstraZeneca, care au expirat, vor fi distruse, a anunțat, joi, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă.

Acesta a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, ce va face România cu dozele de vaccine AstraZeneca expirate, dacă acestea vor fi trimise la distribuitor sau vor fi distruse în ţară.
În momentul de faţă avem 917.800 de doze de vaccin AstraZeneca. Ele sunt în momentul de faţă, cea mai mare parte lor la nivelul centrelor regionale de depozitare, o altă parte se regăsesc în Direcţiile de Sănătate Publică. Se finalizează în perioada următoare din discuţiile pe care le-am avut cu colegii de la Ministerul Sănătăţii procedura de distrugere a acestor doze pentru că ele trebuie scoase din stoc şi date pentru distrugere, deci nu vor fi returnate către distribuitori în mod evident, vor fi distruse în ţară însă pentru acest lucru există la acest moment o procedură care se finalizează şi cred dacă nu mă înşel că va fi în baza unui act normativ cred că la nivel de hotărâre de Guvern”, a transmis coordonatorul campaniei de vaccinare, citat de News.ro.

El a precizat că România a primit în total peste 4,4 milioane de doze de vaccin AstraZeneca.
Avem recepţionate un total de 4.478.000 de doze, au fost administrate 852.356 de doze şi distribuite în total plus ce a intrat în mecanismul de revânzare sau de donaţie, 3.330.000 din care sunt aceste 917.000 care au ieşit din perioada de valabilitate”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here