Aripa Dragnea se frânge. Codrin Ștefănescu atacă opțiunea Olguței Vasilescu pentru Ciolacu: „Drumurile noastre s-au despărțit”

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Apropierea congresului, dar și presiunea dublă din punct de vedere electoral fac tot mai vizibile faliile din PSD, pe care partidul le-a mascat, în mod tradițional, pretinzând că în interior domnește o unitate de monolit.

Cea mai proaspătă separare i-a avut ca protagoniști pe fostul secretar general al PSD, Codrin Ștefănescu, și fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu. Cei doi au făcut parte din cercul restrâns al colaboratorilor lui Liviu Dragnea și au avut dificultăți în a se adapta perioadei de după condamnarea fostului lider al PSD, când numeroși social-democrați au fost tentați să se debaraseze de imaginea lui șifonată.

„Lia Olguta Vasilescu a anunțat că-l susține pe Ciolacu. Gata, drumurile noastre s-au despărțit. Asta este, asta este, foarte bine, să mergi cu Ciolacu”, a declarat Codrin Stefanescu, într-un interviu acordat lui Cristoiu.

Codrin Ștefănescu îl sustine în schimb pe fostul ministru de Finanțe din Guvernul Dăncilă, Eugen Teodorovici. Ștefănescu a relansat, în acest context, mai vechile acuzații din perioada guvernării PSD: în realitate, Marcel Ciolacu acționează în beneficiul „statului paralel”.

Codrin Stefanescu și Lia Olguta Vasilescu fac parte din nucleul dur al PSD, așa-numita aripă „PRM”, crescând în partidul fondat de extremistul Vadim Tudor, pentru ca apoi să devină traseiști politici, prin trecerea la PSD.

„Îmi doresc în echipa atât pe Gabriela Firea, cât și pe Sorin Grindeanu și Lia Olguța Vasilescu. Nu am niciun fel de problemă. Doamna Firea a anunțat că își dorește, doamna Olguța Vasilescu de asemenea”, a declarat liderul interimar al social-democraților, la Antena 3.

„Eu am o colaborare foarte bună cu domnul CIolacu, iar PSD Dolj îl va susţine la congres. Dacă voi face sau nu parte din echipa sa, vom vedea, trebuie să îl voteze şi colegii”, declara Lia Olguţa Vasilescu, la sfârșitul lunii mai. 

Context

Fostul președinte executiv al PSD, Eugen Teodorovici, consideră că șeful interimar PSD, Marcel Ciolacu, are o mentalitate de tipul „capului plecat” în fața atacurilor președintelui Klaus Iohannis la adresa membrilor PSD. PSD va avea un Congres înainte de alegerile locale și Ciolacu și-a anunțat candidatura la vârful partidului. Teodorovici s-a poziționat constant, în ultima perioadă, împotriva noii conduceri din Kiseleff.

„Ne dorim lideri care să apere partidul, care să-și apere colegii de partid atunci când sunt jigniți, inclusiv sau mai ales de președintele țării‼️”, spune Teodorovici, după ce Ciolacu a spus că nu mai intră în logica unui război al declarațiilor cu Iohannis. Detalii – AICI

Nici Ciolacu nu l-a iertat pe fostul ministru de Finanțe cu care e coleg de partid. ”Domnul Teodorovici este într-o campanie electorală publică pentru șefia partidului. Ar fi bine să vorbească în interiorul partidului, strategia PSD se face în interior, prin decizii comune, nu la televizor. Nu este cazul și este inoportună o suspendare a președintelui Klaus Iohannis. Eu țin la domnul Teodorovici cum ține și el la mine”, declara liderul interimar al PSD, zilele trecute.


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here