Armata ucraineană: Rusia a trimis 1.300 de luptători ceceni în regiunea Herson

Rusia a trimis 1.300 de luptători ceceni în regiunea ucraineană sudică Herson, potrivit armatei ucrainene. De asemenea, contraofensiva Ucrainei a luat prin surprindere forţele ruse, a anunţat, sâmbătă, Ministerul britanic al Apărării, relatează The Guardian.

Anunţul vine în momentul în care informaţiile occidentale sugerează că forţele ruse din Herson sunt supuse unei presiuni susţinute din cauza atacurilor ucrainene.

Într-o postare pe Facebook, Statul Major al forţelor armate ucrainene a anunţat că ”o unitate a aşa-numitului «Kadirivtsev», în număr de până la 1.300 de persoane, formată conform caracteristicilor naţionale” a sosit la Herson.

Kadirivtsev se referă la oamenii care servesc sub conducerea lui Ramzan Kadiov, şeful pro-Kremlin al Republicii Cecene.

Trupele ucrainene au avansat 50 de kilometri de-a lungul unei linii înguste a frontului şi au recucerit sau înconjurat mai multe oraşe, a adăugat Londra.

”Unităţile ucrainene ameninţă acum oraşul Kupiansk; cucerirea sa ar fi o lovitură semnificativă pentru Rusia, deoarece se află pe rutele de aprovizionare către linia frontului Donbas”, se mai menţionează în comunicat.

”Având în vedere că operaţiunile ucrainene continuă şi în Herson, frontul defensiv rus este sub presiune atât pe flancurile sale nordice, cât şi pe cele sudice”, conchide comunicatul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here