Articolul inculpării lui Donald Trump, pentru procedura destituirii, a fost deja redactat

Sursa: Pixabay

Articolul cu privire la destituirea lui Donald Trump ar putea fi supus miercuri votului Camerei Reprezentanţilor, a anunţat luni preşedintele Comisiei privind reglementarea, Jim McGovern, care preconizează că acest articol urmează să fie adoptat, relatează Reuters, preluat de News.ro.

”Este important să acţionăm (…) în mod serios şi deliberativ”, a îndemnat luni, la CNN, Jim McGovern.

”Ne aşteptăm ca (articolul inculpării în vederea destiturii lui Donald Trump) să fie examinat miercuri şi să fie adoptat”, a adăugat el.

La patru zile de la evenimentele de la Capitoliu – soldate cu cinci morţi şi care care au zguduit America -, preşedinta Camerei Reorezentanţilor Nancy Pelosi a anunţat duminică o serie de acţiuni cu scopul de a-l determina să plece de la putere pe preşedintele republican în exerciţiu – pe care l-a catalogat drept o ”ameninare iminentă” la adresa democraţiei şi Constituţiei americane.

Democraţii fac mai întâi apel la Mike Pence.

Camera Reprezentanţilor ar urma să se întrunească luni, iar dacă este necesar marţi, pentru a se pronunţa asupra unei rezoluţii prin care cere demiterea lui Donald Trump din funcţia de preşedinte – în cadrul unei proceduri de urgenţă, iar apoi, dacă este nevoie, printr-un vot oficial.

Puternica şefă a democraţilor, în vârstă de 80 de ani, afirmă că procedura de destituire urmează să fie lansată ulterior.

Articolul inculpării a fost deja redactat.

Democraţii consideră că miliardarul newyorkez este de-acum un preşedinte ”dezechilibrat” şi periculos şi care este necesar, astfel, să fie îndepărtat.

Ei consideră, de asemenea, că Trump şi-a încurajat susţinătorii, miercuri, să mărşăluiască la Capitoliu, unde Mike Pence, obligat de Constituţie, anunţa rezultatul oficial al alegerilor prezidenţiale de la 3 noiembrie – o victorie a lui Joe Biden pe care Donald Trump nu vrea să o recunoască vreodată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here