Atac cu cuţit într-o staţie de metrou din Bruxelles, în apropierea sediilor UE

Un atac cu cuţitul a avut loc luni, în jurul orei 18:00, la Bruxelles, în staţia de metrou Schuman, în centrul cartierului cu sediile UE, potrivit imaginilor de la faţa locului, relatează Agerpres.

„Atac cu cuţitul în staţia Schuman: Colaborarea cu diferitele servicii ale poliţiei a permis arestarea rapidă a atacatorului”, a anunţat pe Twitter primarul Bruxelles-ului, Philippe Close.

Agresorul a fost arestat de poliţie, a anunţat anterior Wafaa Hammich, purtătoarea de cuvânt a primarului.

Atacatorul a fost reţinut în apropierea sediilor Comisiei şi Consiliului Uniunii Europene, la scurt timp după ce înainte înjunghiase un tânăr, au anunţat autorităţile municipale.

Agresorul a înjunghiat un tânăr într-un vagon de metrou, apoi a fugit şi a încercat să atace alte persoane aflate în staţie, până când poliţiştii înarmaţi au reuşit să îl imobilizeze, potrivit unor înregistrări video postate de martori pe reţelele de socializare.

Poliţia federală a confirmat că o persoană a fost rănită, fără a putea preciza deocamdată circumstanţele.

Autorităţile au blocat temporar ieşirea din clădirea Consiliului UE care duce spre zona în care bărbatul rănit primea îngrijiri medicale şi unde avea loc luni o reuniune a miniştrilor agriculturii.

Societatea de transporturi Stib a anunţat pe contul său Twitter că liniile de metrou 1 şi 5 sunt perturbate. Linii de autobuze au fost instituite între Arts-Loi, Merode şi Montgomery. Traficul este în continuare întrerupt în unele sectoare ale metroului din capitala belgiană la ordinul poliţiei.

Nu se cunoaşte deocamdată motivul atacului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here