Atac de urs la o stână. Un bărbat rănit, altul căutat de jandarmi salvamontiști

Sursa: Pixabay

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat, vineri seară, că autorităţile din Suceava intervin după ce au fost sesizate că trei persoane au fost atacate de urs la o stână, una dintre victime fiind în stare gravă, transmite News.ro.

ISU Suceava a precizat că atacul a avut loc la o stână, iar trei bărbaţi au încercat să alunge animalul. Un bărbat de 45 de ani a fost rănit, iar un tânăr de 26 de ani a fugit, fiind căutat de echipe de pompieri, poliţişti, jandarmi şi salvamontişti.

UPDATE: ”Vă comunicăm că evenimentul privind atacul de urs din zona fondului forestier arondat judeţelor Suceava – Harghita – Mureş a avut loc pe raza judeţului Harghita. Ursul ar fi atacat o bovină în zona unei stăni, amplasată pe rază judeţului Harghita, şi trei bărbaţi au încercat să alunge ursul”,  a transmis, vineri seară, ISU Suceava.

Sursa citată a precizat că un bărbat de 45 de ani a fost atacat de urs, suferind mai multe leziuni şi fiind transportat la o unitate medicală din judeţul Suceava, această fiind cea mai apropiată unitate medicală de locul atacului.

Un alt tânăr de 26 de ani a reuşit să fugă, fiind la această oră căutat în fondul forestier de echipe comune de jamdarmi montani şi poliţişti.

Cel de-al treilea bărbat este apelantul la SNUAU 112.

Toţi cei trei bărbaţi sunt din judeţul Mureş şi lucrau la stâna din judeţul Harghita.

”Echipe de poliţişti, jandarmi şi salvamontişti din Suceava sprijină activităţile de căutare a bărbatului de 26 de ani iniţiate şi coordonate de autorităţile din Harghita”, au mai precizat oficialii ISU Suceava.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Raed Arafat a declarat, vineri seară, la Digi 24, că a fost informat că un urs ar fi atacat o stână din Suceava, trei persoane fiind rănite, dintre care una în stare gravă.

“Aici nu e vorba de un atac într-o zonă urbană sau populată, vorbim de stână, vorbim de zona în care de regulă se află astfel de animale. Ce s-a întâmplat acolo vom acolo când se va vorbi cu martorii, când o să se discute. Acum e doar informaţia că a fost această situaţie şi urmează să vedem ce spun echipele de urgenţă când ajung acolo”, a afirmat Arafat.

Şeful DSU a precizat că echipeje de intervenţie se îndreaptă spre locul indicat.

Realitate, nu SF: Ce diferențe sunt între încălzirea planetei cu 1,5° C, cu 2° C și peste 2° C

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here