Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, a cerut miercuri serviciilor de informaţii americane să „redubleze eforturile” pentru a explica originea Covid-19 şi solicită un raport în 90 de zile, potrivit AFP.

Teoria unui accident de laborator la Wuhan, în China, a revenit în forţă în ultimele săptămâni în dezbaterea americană, scrie News.ro.

„Statele Unite vor continua să lucreze cu partenerii lor din toată lumea pentru a face presiune asupra Chinei cu scopul de a participa la o anchetă internaţională completă, transparentă şi bazată pe dovezi”, a adăugat preşedintele american, criticând atitudinea Beijingului cu privire la acest dosar.

Conform AP, el a spus că nu există dovezi suficiente pentru a concluziona „dacă a apărut din contactul uman cu un animal infectat sau dintr-un accident de laborator”.

Biden a transmis că majoritatea comunităţii de informaţii „nu crede că există suficiente informaţii pentru a evalua că una este mai probabilă decât cealaltă”.

El a susţinut posibilitatea că o concluzie fermă să nu fie niciodată cunoscută, având în vedere refuzul guvernului chinez de a coopera pe deplin cu anchetatorii internaţionali. „Nerespectarea inspectorilor noştri pe teren în acele luni de început va împiedica întotdeauna orice investigaţie cu privire la originea Covid-19”, a mai spus Biden.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here