Atacuri anti-DNA la Antena 3 în cazul Sorina Pintea. Alexa (PSD), despre Bologa: „A plecat cu șuturi în fund de la DNA Cluj”

Inquam Photos / Octav Ganea

„Banchet” anti-DNA la Antena 3, unde social-democratul Liviu Alexa, patronul mai multor publicații de scandal, a fost invitat pentru a face „dezvăluiri” despre cazul Sorina Pintea, atacându-l pe noul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Crin Bologa.

„Este foarte straniu să vedem că un domn procuror plecat din fundul Sălajului – că este plecat din fundul Sălajului domnul Crin Bologa – dintr-odată reușește această măreață lovitură. Nu vorbesc în calitate de coleg de partid al Sorinei Pintea, ci in calitatea de cetățean, același scenariu de împachetare a opiniei publice cu informații false, care sunt adeseori 99% false. În realitate, din ce am vorbit cu sursele mele, geanta Sorinei Pintea efectiv a fost aruncată în zona flagrantului, pe mâinile ei nu s-au găsit urme de praf, nu a pus mâna pe bancnote”, a declarat Liviu Alexa la Antena 3.

„A plecat cu șuturi în fund de la DNA Cluj, de bun ce a fost, credeți-mă. Îl găsim în postura de șef al DNA in 2020?”, a atacat în continuare social-democratul.

Tribunalul Bucureşti a decis, sâmbătă seara, arestarea preventivă pentru 30 de zile a Sorinei Pintea în dosarul în care este acuzată de luare de mită. 

Acuzațiile care i se aduc Sorinei Pintea

Sâmbătă dimineaţa, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie anunţau că au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 29 februarie 2020, a Sorinei Pintea, manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, judeţul Maramureş, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată.

„În perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina, în calitatea menţionată mai sus, ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, în două tranşe, sumele de 10.000 de euro şi 120.000 de lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică ce avea ca obiect „proiectarea şi executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară şi toracică şi spaţii adiacente”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială. Concret, inculpata ar fi primit banii respectivi în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuţiile sale de serviciu ca manager şi ordonator de credite”, se arată în ordonanţa procurorilor.

Conform sursei citate, „în data de 28 februarie 2020, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”.

„Inculpatei i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. (…) Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se preciza într-un comunicat DNA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here