LIVE TEXT. Simona Halep – Ajla Tomljanovici, 6-4, 7-5. Halep este în sferturi la Adelaide

simona halep live text turul doi de la adelaide

Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 2, a câştigat cu ceva dificultate, scor 6-4, 7-5, primul meci de simplu din 2020, disputat cu australianca Ajla Tomljanovic, locul 52 WTA, în turul al doilea al turneului de categorie Premier de la Adelaide, aflat la prima ediţie. Halep, acceptată direct în optimi, s-a calificat, astfel, în sferturi.

Jocul Simonei Halep a arătat cu suişuiri şi coborâşuri în primul ei meci din 2020. La început, românca a fost solidă pe raliuri, sigură pe loviturile ei, reuşind puncte spectaculoase, şi greşind destul de puţin. 

În acelaşi timp, ea a arătat aceleaşi carenţe la serviciu, un amestec de aşi, duble greşeli şi vulnerabilitate pe al doilea, şi a pus scurte neinspirate. 

Însă după numai nouă ghemuri, Simona Halep s-a plâns de oboseală şi evoluţia ei a început să scadă în precizie şi intensitate.

De partea cealaltă a fileului, replica jucătoarei australiene de 1,8 metri înălţime a fost una de bună calitate. Agresivă, cu un serviciu puternic, Tomljanovic s-a mişcat bine pe teren şi a pus multă presiune pe Halep. 

În cele din urmă, experienţa şi psihicul de campioană ale Simonei Halep şi-au spus cuvântul, ea speculând foarte bine un moment de slăbiciune al adversarei, din finalul meciului.

Neobişnuit la Simona Halep, ea a primit un avertisment pentru întârzierea la serviciu, la scorul de 4-2, 30-30, în primul set.

Simona Halep a reuşit primul break al partidei la scorul de 1-1, după o lovitură excepţională, în diagonală, din poziţie defensivă. Jucătoarea română a servit pentru set la 5-3, dar Tomljanovici a reuşit break-ul.

La 5-4, Halep l-a chemat pe Darren Cahill, care i-a corectat poziţia la retur şi a sfătuit-o să-şi facă jocul ei, însă românca s-a plâns de oboseală. „Să-i spui lui Teo (n.r. – Cercel, preparatorul fizic) că am obosit”, i-a cerut Halep antrenorului ei.

Sfaturile au funcţionat şi Halep şi-a luat break-ul înapoi şi a câştigat setul, cu 6-4, după 41 de minute de joc.

În setul secund, tot Halep a reuşit prima break-ul, la 1-0, conducând apoi cu 2-0. Tomljanovici a egalat şi cele două sportive au mers cap la cap cu serviciul, până al 6-5. La acest scor, australianca a avut 30-0 pe propriul serviciu, apoi a comis patru erori la rând şi Halep s-a impus cu 7-5, după o oră şi 37 de minute de joc.

Tot la 5-4, românca l-a chemat din nou pe Cahill, iar antrenorul a folosit acelaşi discurs liniştitor pentru a-i transmite elevei lui că este normal să nu se simtă confortabil la primul meci al sezonulu.

Ea va evolua, joi, în sferturi cu Arina Sabalenka, locul 12 WTA şi cap de serie numărul 6, beneficiară a unui wild card, sau cu americanca Bernarda Pera, locul 70 WTA, venită din calificări.

Accederea în sferturi este recompensată cu un premiu de 22.400 de dolari şi cu 100 de puncte WTA.

LIVE TEXT SIMONA HALEP – AJLA TOMLJANOVICI ÎN TURUL DOI DE LA ADELAIDE

ora 11:42 Este 6-5 în setul secund pentru Simona Halep. Urmează Tomljanovici la serviciu și, la cum a arătat acest set până acum, se va ajunge cel mai probabil la tie-break

ora 11.38 Darren Cahill a fost chemat din nou pe teren de Simona Halep, la 5-4 pentru jucătoarea româncă. Antrenorul australian i-a spus că trebuie să zâmbească, să nu-și mai asume riscuri încă de la primele mingi din game. „Este primul meci al anului. Normal că e greu”, i-a spus Cahill

ora 11.24 Este 4-3 pentru Simona Halep, însă românca nu este într-o zonă tocmai liniștită. Face multe greșeli și punctele sunt realizate cu greu. Urmează Tomljanovici la serviciu

ora 10.55 Simona Halep își face primul serviciu și apoi reușește un break. Este 2-0 pentru româncă în setul doi

ora 10.50 După ce a pierdut șansa de a câștiga primul set pe propriul serviciu, Simona Halep face break în ultimul moment și își adjudecă acest prim ser. Sfaturile lui Darren Cahill au dat, se pare, din nou roade. De altfel, sunt cunoscute momentele tensionate dintre cei doi. Darren Cahill chiar a amenințat că renunță la colaborarea cu jucătoarea româncă dacă nu își schimbă atitudinea. Asta pentru că Halep obișnuia să se enerveze foarte tare pe teren și să își pună singură bețe în roate. se întâmpla după un turneu la Miami, iar românca a apelat la ajutorul unui psiholog. Cei doi au continuat colaborarea. Tocmai de aceea, anul acesta, când colegii și colegele de circuite au promis că donează câte 200 de dolari australieni pentru fiecare as reușit, Halep a promis că va dona aceeași sumă de fiecare dată când îl supără pe Cahill. Asta pentru că este conștientă că nu e o jucătoare care să marcheze mulți ași. Darren Cahill a promis că va dona și el câte 50 de dolari de fiecare dată când acest scenariu se repetă.

ora 10.45 „Să-i spui lui Teo că am obosit”, i-a sus Simona Halep lui Darren Cahill. Simona Halep a cerut on-court coaching după ce Ajla Tomljanovici a făcut break când Halep servea pentru set. Darren i-a spus să se relaxeze și că-și asumă toate riscurile, tocmai de aceea face și greșeli

ora 10.40 Este 5-3 pentru Simona Halep, după ce Tomljanovici își face game-ul. Urmează Halep, care servește pentru set

ora 10.35 Este 5-2 pentru Halep, care este la un singur game de câștigarea primului set

ora 10.30 Primul game făcut de Tomljanovici după trei la rând ale Simonei Halep. Diferența pe tabelă se reduce la 4-2. Urmează Halep la serviciu

ora 10.26 Este 4-1 pentru Simona Halep în primul set din turul doi al turneului de la Adelaide, orașul natal al lui Darren Cahill. Regizorul meciului insistă cu imagini cu antrenorul australian

darren cahill

ora 10.21 Simona Halep face break cu cel mai frumos punct de până acum. Este 3-1 în setul unu după numai un sfert de oră

ora 10.16 Simona Halep trece din nou la conducere după ce își face din nou serviciul

ora 10.13 Tomljanovici își câștigă ușor serviciul și este 1-1

ora 10.11 Simona Halep câștigă primul game, pe propriul serviciu

ora 10.08 A început meciul dintre Simona Halep și Ajla Tomljanovici din turul 2 al turneului de la Adelaide

ora 10.00 Simona Halep și Ajla Tomljanovici au ieșit la încălzire. În scurt timp va începe meciul

Simona Halep: Mă simt mult mai bine decât anul trecut

Simona Halep a declarat că s-a antrenat cum trebuie în pauza competiţională şi că este pregătită să înceapă sezonul 2020.

„Îmi place oraşul (n.r. – Adelaide). Este ca acasă într-un fel, deoarece Darren este de aici. Este asemănător cu oraşul meu natal. Am petrecut Crăciunul aici, în urmă cu câţiva ani. Şi oamenii sunt foarte prietenoşi cu mine, aşa că mă face să mă simt extraordinar. Faptul că Darren revine să locuiască aici înseamnă mult. Familia e pe primul loc întotdeauna. Este frumos că sunt împreună şi faptul că am şansa de a fi cu ei aici. Mă simt bine, mă simt sănătoasă, nu am probleme. Am avut şansa să mă antrenez cum trebuie în pauza competiţională, am muncit din greu. Mă simt mult mai bine decât anul trecut când am început sezonul. Acum trebuie să joc şi să văd cum merge. Sunt emoţionată să fiu aici. Sunt gata să încep mâine meciul de simplu. Nimic nu este uşor, aşa că sunt pregătită pentru lupte grele în acest an. Fiind primul turneu, ştiu că o să fie un pic mai dificil. Dar aşa este pentru fiecare. O să mă concentrez pe mine însămi, aşa cum am făcut înainte”, a declarat Halep, potrivit site-ului oficial al turneului de la Adelaide.

Halep şi-a reafirmat obiectivele pentru 2020, câştigarea unui turneu de grand slam şi a unei medalii la JO de la Tokyo.

„Nu sunt foarte relaxată, sincer. Sunt un pic stresată pentru că am muncit mult în pauza competiţională. Venind aici cu zece zile înainte, a fost un lucru bun pentru mine. Acum pot spune că am aşteptări mai mari de la mine. Simt presiunea. Dar Darren mi-a spus că nu este numai pentru această lună, este pentru tot anul ceea cea am făcut în pauză. Aşa că o să încerc să joc meciuri pentru că am nevoie de meciuri, apoi să mă relaxez aşa cum am făcut acum doi ani. Am nevoie să fiu relaxată, am nevoie să mă bucur mai mult. Aşa că obiectivul pentru acest an este, bineînţeles, un grand slam, au început să-mi placă şi prioritatea mea sunt Jocurile Olimpice. Vreau o medalie, nu contează de care sau la ce, simplu, dublu, mixt, doar vreau una. Voi face tot ce pot pentru a o obţine”, a spus ea.

Simona Halep, cap de serie numărul 2, va evolua cu Ajla Tomljanovici, locul 52 WTA, marţi dimineaţă, nu mai devreme de ora 10.00, în turul doi la turneul de la Adelaide.

Halep şi Tomljanovici s-au mai întâlnit de două ori, de fiecare dată impunându-se jucătoarea din Constanţa.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here