Atacuri cu drone la instalații petroliere cruciale din Arabia Saudită

Au fost incendii la primele ore ale dimineții la două instalații petroliere din Arabia Saudită – una dintre ele fiind cea mai mare instalație de prelucrare a petrolului din regatcare au fost atacate de drone. De la 4:00 dimineața s-au auzit explozii în serie la cele două instalații.

Dronele revendicate de rebelii Yemeni din Houthi au atacat cea mai mare instalație de prelucrare a petrolului din Arabia Saudită și un câmp petrolier important, operat de Saudi Aramco, sâmbătă devreme, stârnind un incendiu imens la un rafinărie crucială pentru aprovizionarea cu energie globală, informează și CBC.

Atacul a fost revendicat de rebelii houti din Yemen, susținuți de Iran. Aceștia revendică adesea tirurile cu drone sau rachete contra unor ținte saudite, afirmând că acționează ca represalii la atacurile aeriene ale coaliției conduse de Arabia Saudită care intervine în Yemen pentru susținerea forțelor guvernamentale.

Fumul provocat de incendiile instalațiilor petroliere saudite se văd din satelit

Operaţiunile contra obiectivelor saudite vor fi intensificate „atât timp cât agresiunile continuă”, a avertizat purtătorul de cuvânt al insurgenţilor huthi.

Nu este clar dacă au existat răniți în atacurile din Buqyaq și din câmpul petrolier Khurais și nici ce efect ar avea asupra producției de petrol din regat. Atacul va continua, probabil, de asemenea, să crească tensiunile din Golful Persic, pe fondul confruntărilor dintre SUA și Iran. 

Este al treilea atac revendicat de houti anul acesta asupra unor obiective ale companiei saudite.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here