Aterizare de urgenţă pe Aeroportul Timişoara în urma unei ameninţări cu bombă

Sursa: INQUAM PHOTOS/Virgil Simonescu

Un avion care aparţine unei companii din România şi care efectua un zbor charter de la Wroclaw (Polonia) spre Hurgada (Egipt) a aterizat de urgenţă pe Aeroportul Internaţional Timişoara, după o ameninţare cu bombă în timp ce se afla pe teritoriul Serbiei. A fost activat Planul Roşu de Intervenţie, transmite News.ro.

Avionul care avea 124 de pasageri la bord, a primit ameninţarea cu bombă în timp ce se afla pe teritoriul Serbiei şi se îndrepta spre Hurgada (Egipt). Imediat a fost direcţionat spre Aeroportul Internaţional Timişoara unde a aterizat la ora 00.02.
Imediat la faţa locului au ajuns echipaje de Poliţie şi Pompieri.
”A fost activat Planul Roşu de Intervenţie. Pasagerii sunt evacuaţi din avion”, au transmis reprezentanţii ISU Timiş.

Un cetăţean polonez care ratase îmbarcarea ar fi anunţat prezenţa unei bombe la bordul avionului care a aterizat de urgenţă la Timişoara – surse

Un cetăţean din Polonia ar fi fost cel care a anunţat prezenţa unei bombe la bordul avionului care efectua o cursă charter de la Wroclaw spre Hurgada şi care a trebuit să aterizeze la Timişoara, potrivit unor surse. Bărbatul întârziase şi ratase îmbarcarea şi a sperat că aeronava va reveni la sol, informează News.ro.

Conform aceloraşi surse, cetăţeanul polonez ar fi trebuit să se îmbarce în acest avion, însă ar fi pierdut zborul. A anunţat autorităţile ca la bordul aeronavei s-ar afla un dispozitiv explozibil, în speranţa că avionul se va întoarce din drum şi astfel se va putea îmbarca şi el spre Hurgada-Egipt.
Noaptea trecută, avionul care efectua o cursă charter de la Wroclaw (Polonia), spre Hurgada (Egipt), a aterizat de urgenţă pe Aeroportul Internaţional Timişoara,  deoarece în timp ce se afla în spaţiul aerian al Serbiei a primit informaţia că la bord se află o bombă.
Pasagerii au fost debarcaţi şi cazaţi noaptea trecută într-un hotel din Timişoara. Autorităţile au controlat aeronava şi au constatat că alarma a fost una falsă.
Avionul urmează să decoleze de pe Aeroportul Timişoara cu toţi cei 123 de pasageri şi cei 7 membri ai echipajului, spre destinaţia finală, Hurhada, la ora 14.30.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here