Au fost descoperite alte efecte grave pe termen lung ale coronavirusului

Foști bolnavi infectați cu COVID-19 s-au confruntat în timpul bolii și cu probleme de auz, iar acestea au continuat chiar și după ce s-au vindecat și au fost externați, a dezvăluit un studiu citat de CNN.

Medicii de la Universitatea din Manchester au cercetat cazurile a 121 de adulți care au fost spitalizați cu infecție COVID-19. Persoanele respective au fost supravegheate timp de opt săptămâni după externare.

Atunci când au fost întrebați de schimbări care au avut loc în ceea ce privește calitatea auzului lor, 16 persoane au confirmat că auzul lor s-a înrăutățit. Dintre aceștia, 8 spun că auzul lor s-a deteriorat, iar alți 8 spun că au tinitus, adică aud sunete fără ca acestea să fie produse în realitate.

Cercetătorii spun că rezultatele, publicate într-o scrisoare adresată Jurnalului Internațional de Audiologie, adaugă dovezi anecdotice la întrebări legate de efectele pe termen lung pe care le are infecția cu coronavirus asupra oamenilor.

Kevin Munro, profesor de audiologie la Centrul de Cercetare Biomedicală din Manchester spune că și alte virusuri precum cele care produc pojar, oreion sau meningită pot duce la pierderi de auz. Coronavirusurile atacă și ele nervii care duc informație de la și din creier.

Este posibil, cel puțin teoretic, ca noul coronavirus să facă probleme sistemului auditiv al omului”, a concluzionat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here